Vezi cum arată cea mai tare distracție pentru căprițe! Parcă m-aș alătura și eu lor!

Dacă mai ține minte lecțiile de biologie sau zoologie din copilărie, atunci probabil îți aduci aminte că țapii și soțiile acestora, caprele, sunt în fapt animale de munte. Deși după ce au fost domesticite oamenii le pășteau mai mult în câmp, totuși caprele și-au păstrat caracterul de animal montan. Ele iubesc să sară (lucru vital în condiții de munte) de unde și comparația populară puțin răutăcioasă, dar foarte relevantă și adevărată ”a sări ca o capră”.

Felul ”săltăreț” de a fi este atât de specific pentru capre, încât există chiar și popoare care și-au primit numele de la acest animal, pentru caracterul lor sprinten și vioi. Desigur, merge vorba de cazacii din Ucraina (de la cuvântul ”coza”= capră).

Iar în acest video vei putea admira cea mai tare distracție care poate exista pentru un grup de capre: săritul! Și nu este vorba de un simplu salt pe loc, ci de săritura pe o fâșie metalică instabilă fixată la capete în pământ! Nici una din animale nu a putut rezista tentației instinctuale de a sări! Se pare că anume așa arată un parc de distracție pentru capre! Foarte haios!

Dacă și tu ai fost amuzat de jocul acestor capre, fă share acestui video pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: selçuk E

Add Comment