Articole Populare

Un templu unic, misterul căruia nu poate fi aflat secole la rând…

Privind acest templu este greu să presupui de cât timp a fost nevoie pentru a fi construit. Cercetătorii afirmă că au fost nevoie de cel puțin 150 de ani!

Sătucul indian Ellora a devenit cunoscut în toată lumea datorită peșterilor sale artificiale săpate sub formă de templu. Cea mai grandioasă peșteră este peștera Kailash, care este cea mai mare structură monolit din lume săpată în stâncă. Ea găzduiește 34 de temple-peșteri ale cultelor hinduiste, budiste și jainiste. Cele hinduiste sunt cele mai vechi. Jainismul s-a născut din hinduism și este mai vechi decât budismul. Adepții acestei religii au preluat de la hinduiști modelul de construcție a templelor sub formă de munte.

Însă nu se știe cine anume a construit aceste temple. Datele sunt destul de aproximative, iar informațiile destul de sărace.

Templele sunt foarte complexe, iar arhitectura și ornamentele lor sunt și mai complexe. Însă nu se știe cu certitudine cine, când și cu ce o ocazie a ridicat acest templu grandios.

Este adevărat că în templu au fost găsite inscripții, însă ele sunt prea deteriorate pentru a putea fi descifrate. Localnicii păstrează o tradiție precum că acest templu trebuie să transmită infinitul universului lumii noastre mărginite. Adică, este un fel de intrare în universul necuprins…

Se știe că în perioada mogulilor aceștia au încercat să distrugă templul din motive religioase. Însă ei nu au putut face asta. Au avut de suferit doar câteva statui de elefanți. În rest templul a rămas aproape intact datorită faptului că este săpat într-o stâncă foarte dură. Templul nu a fost construit, dar săpat în stâncă, de sus în jos!

Ulterior, după ce a devenit cunoscut că mogulii au încercat să distrugă templul, localnicii s-au revoltat și au început să-i omoare pe moguli peste tot unde îi găseau…

Templul are mărimi colosale. Are o suprafață de 1980 metri pătrați (55×36 metri) și intră în adâncul stâncii cu 33 de metri! Ornamentele de pe pereții templului sunt foarte bogate și complexe. Specialiștii constată că templul Kailash este de două ori mai mare decât celebrul Partenon din Atena!

S-a calculat că în timpul construcției au fost evacuate 200.000 tone de stâncă. Pentru asta au fost nevoie de cel puțin 7000 de lucrători care ar fi trebuit să lucreze neîncetat 150 de ani!

Deși nu se știe cu exactitate când anume a fost făcut templul, se estimează că acesta datează din secolele 5-10 d.Hr.

Oamenii de știință nu pot să explice cum acest templu a putut fi construit în acea perioadă. Având la dispoziție tehnologii avansate, acest lucru este extrem de greu de făcut și în prezent! Mașinile ar putea face doar o parte din lucru, în rest totul ar trebui făcut manual. Dar se pare că pentru oamenii din vechime nu exista nicio piedică în fața realizării acestei porți spre universul absolut!

 

Autor text: Perfect Media