Articole Populare

Un bărbat a găsit în gunoiul de pe plajă o motocicletă Harley-Davidson. Văzându-i numărul de înmatriculare, el a fost foarte uimit.

Fiecare dintre noi are lucruri, pe care le consideră nemaipomenit de valoroase. Până vine momentul, în care trebuie să ne despărțim de ceea ce este cu adevărat important. Ikuo Yokoyama din prefectura orașului japonez Miyagi, își adora motocicleta Harley-Davidson. În 2011 orașul, în care locuia Ikuo a fost devastat de un tsunami. Atunci containerul, în care se păstra motocicleta, a fost luat de apă. Însă Ikuo abia și-a observat paguba, deoarece în acea zi el pierduse trei membri din familia sa.

flickr/Ryohei Noda

Uimitor, însă containerul nu s-a scufundat — el pur și simplu a plutit mai mult de 6.500 de kilometri și a ajuns pe plaja insulei Graham din Columbia Britanică, Canada. Acolo el a fost găsit de localnicul Peter Mark.

1

Văzând numărul de înmatriculare, Peter a înțeles că motocicleta a fost adusă din Japonia. El a contactat oficiul principal al companiei Harley-Davidson și angajații lui l-au găsit repede pe proprietar. Legendara companie producătoare de motociclete i-a propus clientului său repararea și returnarea gratuită a armăsarului de fier. Ikuo a fost foarte emoționat, însă a spus că nu poate să le accepte propunerea…

2

El le-a explicat că majoritatea cunoscuților lui și-au pierdut apropiații și persoanele iubite, au rămas fără locuințe. El credea că nu ar fi procedat corect, dacă și-ar fi recuperat proprietatea pierdută. În schimb, Ikuo i-a rugat ca motocicleta lui să fie expusă în muzeul „Harley-Davidson” din Milwaukee (SUA), în memoria victimelor catastrofei.

4

Conducătorii companiei anume astfel au și procedat. Acum pe peretele muzeului sunt scrise cuvintele lui Peter Mark, care a explicat de ce nu a păstrat motocicleta: „Am înțeles că acesta este un obiect, care putea să fie păstrat în curtea mea sau să aparțină unuia dintre vecinii mei. Acest obiect a aparținut cuiva. Cuiva, care probabil a pierdut totul, chiar și propria sa viață…”

6

Video-ul de la sfârșitul articolului povestește uimitoarea istorie a motocicletei-călătoare.

Vicepreședintele muzeului spune că apa sărată continuă să erodeze metalul motocicletei și, din această cauză, ea îmbătrânește rapid. Ea se modifică continuu și niciodată nu va mai fi la fel, precum oamenii, ale căror vieți au fost distruse de lovitura stihiei — chiar și peste mulți ani durerea pierderii va face parte din viața lor.

Fiecare dintre noi are lucruri, pe care le consideră foarte valoroase. Până în momentul, în care viața ne demonstrează ce este cu adevărat important în această lume…

.

Autor text: Perfect Media