Articole Populare

Toți specialiștii din lume au fost uimiți de ceea ce a fost descoperit sub pictura „Mona Lisa”…

Cândva cunoscutul Leonardo da Vinci a spus că pictura este o poezie mută. Probabil, este adevărat, pentru că privind capodoperele mondiale, noi ne străduim fără să vrem să pătrundem în lumea, pe care a creat-o autorul. Exact ca în timpul citirii poeziilor…

Am început intenționat acest articol cu amintirea despre mărețul artist din epoca Renașterii, pentru că astăzi vom vorbi puțin despre una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale. Desigur că despre „Joconda”. Recent a existat un articol despre faptul că sub pictura „Pătratul negru” de Kazimir Malevich a mai fost găsit un tablou. Păi, o istorie asemănătoare s-a întâmplat și cu „Mona Lisa”. Noi nu am putut să nu povestim despre un așa eveniment.

De fapt, cercetătorii suspicionau de mult timp că sub această pictură se mai află una. Și această imagine a fost căutată mulți ani. Dar iată că nici cercetările multispectrale, nici cele cu raze infraroșii, nu au dat niciun rezultat. Până când francezul Pascal Cotte, care studia această pictură de mai mult de 10 ani, a făcut o declarație senzațională: stratul superficial de vopsea ascunde portretul unui alt model.

În cercetările sale Cotte a utilizat așa-numita tehnologie de „consolidare a straturilor”. Pictura este supusă acțiunii unor raze intense de lumină. În acest moment o cameră video specială fixează reflexia luminii. Făcând aceste manevre, Cotte a ajuns la concluzia că sub „Joconda” poate fi văzută o altă fată, care se uită în direcție opusă și nu zâmbește. Chiar mai mult, pe această pânză se află și alte picturi mai vechi, care amintesc de schițele altor lucrări ale maestrului…

Se consideră că „Mona Lisa” este portretul Lisei Gherardini, care era soția unui vânzător de mătăsuri din Florența. Însă Cotte crede că Lisa Gherardini este de fapt domnișoara, care se ascunde sub portretul femeii necunoscute, pe care toți o numesc „Mona Lisa”.

După cum vezi, această istorie ascunde multe mistere, pe care încă trebuie să le descoperim. Cred că această frumoasă va mai zâmbi încă mult timp, iar oamenii vor tot încerca să-i caute tainele. Iar acum pur și simplu distribuie acest articol prietenilor și cunoscuților tăi. Probabil această noutate va fi interesantă și pentru ei.

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: BBC