Articole Populare

„Sărutul vieții”. Anume astfel este numită această fotografie realizată în 1967!

Această fotografie, realizată de Rocco Morabito în 1967, este foarte cunoscută. Pe ea au fost captați doi electricieni — Randall Champion și J.D. Thompson — care stăteau agățați de un stâlp. Mulți oameni râd, când văd această poză. Unii dintre ei nu o înțeleg. Însă puțini sunt cei care cunosc istoria apariției ei.

În acea zi nimic nu prevestea nenorocirea. În timp ce electricienii efectuau niște lucrări planificate de întreținere, Randall s-a atins întâmplător de unul dintre firele de voltaj înalt. O descărcare electrică de mai mult de 4000 de volți a trecut prin corpul lui, provocându-i un stop cardiac. Spre exemplu: în timpul execuțiilor pe scaunul electric este utilizată o tensiune de doar 2000 de volți.

103

 

Randall atârna pe centurile de siguranță, iar partenerul lui J.D., ca să nu piardă timpul, a început să-i facă respirație artificială. Având în vedere circumstanțele, în care se aflau, el nu putea să realizeze un prim ajutor adecvat. Însă J.D. a continuat să-l ajute pe Champion să respire, până când acestuia i-a apărut pulsul.

Apoi el a dezlegat centurile de siguranță ale partenerului, l-a așezat pe umărul său și a coborât de pe stâlp.

Când au ajuns salvatorii, Randall Champion se afla deja pe sol și era conștient. În curând el s-a însănătoșit complet.

.

Autor text: Perfect Media