Revoluție în medicină: cercetătorii din Australia au reușit să învingă boala Alzheimer!

Boala Alzheimer este o problemă îngrozitoare pentru persoanele vârstnice. Datele statistice arată că în lume există aproape 50 de milioane de oameni, care suferă de această afecțiune. Cel mai grav aspect al acestei patologii este că pentru ea încă nu există un tratament eficient. Există doar medicamente, care ajută la ameliorarea simptomelor. Însă ele nu sunt capabile să oprească sau să încetinească semnificativ evoluția bolii.

Chiar mai mult, medicii încă nu au informații concludente despre debutul și evoluția ei. Persoana afectată de boala Alzheimer începe treptat să-și piardă memoria. Apoi urmează tulburările de vorbire, dezorientarea temporo-spațială și ignorarea totală a aspectului fizic.

S-a demonstrat că aceste simptome sunt determinate de plăcile amiloide și nodulii neurofibrilari, care se formează în țesuturile cerebrale. Însă cauza apariției lor și modalitățile eficiente de tratament a acestei boli nu au fost descoperite nici până în prezent. Dar, recent, oamenii de știință australieni de la „Queensland Brain Institute” au făcut o declarație sensațională. Ei se află la un pas de cel mai mare progres în lupta cu boala Alzheimer.

Cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă de tratament, cu ajutorul căreia poate fi restabilită activitatea cerebrală a persoanelor cu boală Alzheimer. Să vă povestim pe scurt principiile acestei terapii: în sângele pacientului se introduc niște bule gazoase microscopice și când sângele saturat cu gaz ajunge la nivel cerebral, asupra bolnavului se acționează cu ultrasunete.

Drept rezultat, pe o scurtă perioadă de timp, dispare bariera hemato-encefalică și se activează fagocitele (celulele sistemului imun). Ele fagocitează plăcile amiloide și bolnavul își recapătă memoria.

Noua metodă a fost testată cu succes pe șoareci. S-a observat că partea afectată din creierul rozătoarelor de laborator se recupera complet până la starea inițială. Profesorul Jürgen Götz, unul dintre conducătorii cercetării, spune că în lumea științifică se evită utilizarea cuvântului „progres”. Însă această metodă de tratament a schimbat complet părerile despre lupta cu boala Alzheimer, deoarece noua terapie nu se bazează pe utilizarea preparatelor medicamentoase.

Următoarea etapă de cercetare a acestei terapii-minune este testarea pe oi. Dacă rezultatele vor fi pozitive, vor urma testările pe voluntari. Creatorii noii metode privesc cu optimism spre viitor și prezic că în curând bolnavii vor putea să se trateze singuri chiar și la domiciliu.

Sper că în curând va mai dispărea o boală incurabilă. Dacă această metodă revoluționară de tratament a bolii Alzheimer ți s-a părut interesantă, distribui-o neapărat prietenilor tăi.

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment