Privește cât de frumos dansează acești tineri! Este cel mai frumos dans aromânesc!

Voi știți cine sunt aromânii?

Mulții confundă numele de ”aromân” cu cel de ”armean”. În realitate, distanța dintre ”aromân” și ”armean” este la fel de mare ca distanța de la cer la pământ. Armenii locuiesc Armenia, într-un stat asiatic situat între Turcia și Azerbaidjan, pe când aromânii sunt o populație deosebită din Grecia, care spre deosebire de greci vorbesc limba aromână, o limbă-soră cu limba română! Dacă vei asculta atent cum vorbește un aromân, atunci vei putea înțelege fără traducător cel puțin 50% din discursul său, pentru că româna și aromâna se aseamănă foarte mult.

Iar în acest video vei putea vedea un dans tradițional aromânesc, care și el seamănă extrem de mult cu hora românească, doar că este mai ”săltăreț”. Observă cât de frumos este dansul și cât de ușor se mișcă acești tineri în ritmul muzicii! Chiar și tânărul care pare să aibă peste 100 de kg dansează atât de abil și liber, încât rămâi fără cuvinte! Totodată observă cuvintele de îndemn din cântec, care sunt exact aceleași ca și în limba română!

Dacă ți-a plăcut dansul minunat al acestor petrecăreți și ai vrea foarte mult să participi la el ori cel puțin să-l privești pe viu, neapărat distribuie acest video prietenilor tăi pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Formatia Pindu

Add Comment