Am plecat cu soția la Paris în luna de miere… Un adevărat oraș-gunoiște!

Lumea se schimbă vertiginos și împreună cu ea se schimbă și lucrurile cu care ne-am obișnuit. În atenția noastră a nimerit de această dată Parisul, un oraș cu o istorie și o cultură foarte bogată. Despre acest oraș se spune ”Aș vrea să-l văd măcar cu un ochi”, sau ”Să văd o dată Parisul și să mor…”

Dar s-a adeverit faptul că a doua zicală are mai degrabă sens direct decât figurat, pentru că Parisul actual nu este deloc acel oraș pe care îl vedem în filmele romantice. Iată ce spune, de exemplu, un cetățean al Cehiei care a plecat cu soția în luna de miere în capitala Franței:

”Am fost acolo cu soția în luna de miere acum jumătate de an. Am fost atrași cel mai mult de prețul scăzut al biletelor la avion. Ne-am gândit să respirăm aerul roz al Parisului… Dar costul mic al biletelor trebuia să ne pună în gardă încă de la început…”

”Am aterizat cu bine, apoi trenul ne-a dus la Gara de Nord. Acolo am avut primul șoc: Nu era destul că gara era foarte murdară, în plus, nu am văzut în ea nici un om alb! Acest lucru ne-a marcat foarte mult.”

”Apoi am mers Sacré-Cœur. Acolo situația era și mai rea! Când coboram spre metrou pentru a ajunge la principalele atracții turistice, am constatat că în tren eu și soția suntem unicii oameni albi. Aceasta era o zi de vineri, pe la ora 14:00 ziua!”

”Am ajuns la Luvru, unde erau ca de obicei mulți gură-cască. În plus, erau foarte mulți polițiști acolo. De fapt ei nu erau polițiști, ci soldați în toată puterea cuvântului, înarmați până în dinți și care țineau mereu degetul pe trăgaci. Asta pentru că în Paris de mai mult de un an este activat regimul de stare excepțională.”

”Străzile sunt pline cu imigranți și refugiați. De unde s-au luat atât de mulți? La turnul Eiffel eram doar eu și soția. Toți oamenii erau controlați, în afară de femeile musulmane… În jurul nostru vedeam doar africani care vindeau tot felul de fleacuri și hoți de buzunare.”

”Am aflat de la prieteni că violurile au devenit aici o normalitate. Desigur, victime sunt de cele mai multe ori femeile albe. I-am invitat pe prieteni la un picnic în centrul orașului, însă aceștia ne-au sugerat să ne întâlnim în restaurant: Picnicurile sunt acum foarte periculoase…”

”Cel mai mare șoc l-am avut într-o cafenea, unde am plecat să bem niște vin autentic francez. ”Francezul” care n-a deservit era evident un algerian. În timp ce serveam vinul, acesta făcuse o remarcă murdară despre creștini. După aceasta nu doream altceva decât să revenim în Cehia. Însă mai aveam o zi de stat în Paris…”

”A fost o experiență îngrozitoare. Nici nu vreau să-mi imaginez ce se întâmplă în Marsilia unde, ne-au spus prietenii, imigranții și refugiații au instalat legile lor pe stradă. De aceea nu recomand nimănui să plece în Paris. Să nu dea Domnul să avem așa ceva în Cehia!”

Autorul acestui text este Martin Cogout. Crezi că părerea lui reflectă realitatea sau el pur și simplu a preferat să vadă doar răul? Spune-ne în comentarii.

 

Autor text: Perfect Media

Add Comment