Partea întunecată a luxului din Dubai: După ce vei vedea aceste imagini te vei gândi de două ori înainte de a merge acolo

Cei mai mulți dintre noi consideră orașul Dubai un minunat loc din Orientul Apropiat, un fel de perlă a pustiului Arabiei. Într-adevăr, așa este. Luxul și bogăția acestui oraș impresionează foarte mult. Cu toate acestea în spatele strălucirii acestei perle există o istorie nespusă a oamenilor care muncesc greu și la negru.

Imaginile următoare au fost făcute de fotograful iranian Farhad Barehmann. Aceste imagini vorbesc despre starea grea a muncitorilor de rând din Dubai, care au un salariu foarte mic deși muncesc foarte mult.

1

Masa unui lucrător este gătită în condiții anti-sanitare, în veselă periculoasă pentru sănătate.

2

Sonapur este locul unde sunt dislocați mai mult de 150 de mii de lucrători din Dubai. Cei mai mulți dintre ei sunt veniți din India, Pakistan și China. Condițiile de muncă nu sunt deloc ușoare.

3

Deși în orașul Sonapur locuiesc atât de mulți oameni, el nu există pe hartă.  Aceasta ar strica reputația Dubaiului. Ziua de muncă a acestor oameni durează 14 ore, inclusiv vara, când temperatura se ridică până la 50 grade Celsius.

4

În astfel de condiții un muncitor de rând trebuie să-ți mențină corpul curat.

5Contrastul dintre bogăția orașului și starea muncitorilor lui este foarte mare.

6

”Deși se spune că toți oamenii sunt egali, în Dubai există o împărțire foarte strictă de clase. Acestea sunt familiile regale, turiștii și muncitorii”, afirmă fotograful.
7

Muncitorii locuiesc împreună, în camere care diferă foarte mult de apartamentele hotelurilor de lux.

8

Djahangar este un bărbat de 27 de ani din Bangladesh. El lucrează în Dubai de 4 ani și are un salariu de doar 800 dirhami. Cu toate acestea 500 de dirhami el îi trimite acasă familiei sale. Restul banilor merg pentru mâncare și achitarea chiriei.

9

Acesta este strigătul de disperare al unui lucrător chinez care nu și-a primit salariul pentru 4 luni de lucru. El trebuie să se întoarcă în China, dar nu poate pentru că nu are bani.

10

Unii lucrători pentru a se întreține cresc propriile fructe și legume și le vând altor muncitori, la un preț foarte accesibil. 

1112

Pentru a putea supraviețui cu un salariu mic, muncitorii cresc chiar și găini și organizează piețe în fiecare weekend.

1314

Muncitorii au organizat și o frizerie. Lângă un tomberon.

15

De asemenea, ei organizează în fiecare seară jocuri pentru a le mai trece din urât.

16

Muncitorii musulmani vizitează moscheia în timpul rugăciunii de seară.

17

Moscheia este una din puținele clădiri frumoase din Sonapur.

18

Unii muncitori au avut mai mult noroc și trăiesc în condiții aproape bune.

19
Iată ce spune autorul acestor fotografii, Farhad Berahmann: ”Nu am încercat să obțin permisiunea pentru a face aceste fotografii, pentru că nu aș fi obținut-o niciodată. Cele mai multe fotografii au fost făcute noaptea, când nu eram văzut de poliție. Acest oraș al muncitorilor este interzis spre acces turiștilor care vin în Dubai, pentru că acesta le-ar strica impresia despre Dubai. Însă adevărul este că în spatele bogăției, plăcerilor și luxului din Dubai se ascunde drama unor oameni care muncesc mult, greu și pentru un salariu foarte mic.

După ce am făcut aceste fotografii nu mai am ce spune lumii. Fotografiile vorbesc de la sine. Iar cei care vin în Dubai trebuie să știe cine și în ce condiții face ca această perlă a pustiului să strălucească atât de mult”.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor tăi!

 

Autor text: Perfect Media

Add Comment