Articole Populare

Părinții acestei fetițe au râs de ideea ei. Dar peste trei ani ea a devenit milionară!

În 2013, când avea 8 ani, Candela stătea întinsă pe o targă într-o cameră de spital. Dar în ciuda faptului că numele ei înseamnă „foc”, chipul ei arăta rece și obosit.

Candela urma un tratament pentru leucemie și a petrecut cea mai mare parte din copilăria sa prin spitale. Într-o zi un voluntar a văzut-o stând plictisită și a hotărât să o învețe să confecționeze niște brățări simple și colorate. Atunci nici Candela, nici acel voluntar nu știau că acest gest obișnuit se va transforma în ceva foarte important.

31

Youtube/Pulseras Candela

Când s-a întors acasă, Candela le-a învățat pe prietenele sale tehnica de realizare a acestor brățări, pe care ele le-au dăruit prietenilor și familiei lor. Din păcate, starea Candelei s-a înrăutățit și ea a fost nevoită să se întoarcă la spital. Dar atunci prietenele ei au avut o idee genială: ce s-ar întâmpla dacă ele ar vinde asemenea brățări și ar folosi banii obținuți pentru tratamentul Candelei?

Când le-au spus părinților lor despre această idee, ei au perceput-o ca pe o glumă și nu au crezut că planul fetelor va funcționa. Totuși, fără să-și piardă speranța, ele l-au urmat. După ce au confecționat un număr destul de mare de brățări, fetele au ieșit pe stradă cu un semn și le-au vândut pe toate.

1

Iar apoi a început ceva incredibil: oamenii de pretutindeni au început să întrebe de „candela” (fetele au denumit brățările în cinstea prietenei lor). Amicele au lucrat fără întrerupere, realizând din ce în ce mai multe brățări, pe care le vindeau cu 3-5 dolari fiecare. Dar ele abia de mai puteau ține pasul cu cererea ridicată: numărul oamenilor, care doreau să aibă propria lor „candela”, devenea tot mai mare!

Pentru ca alte persoane să le poată ajuta cu confecționarea brățărilor, fetele au postat un video pe YouTube, în care au explicat această tehnică simplă. De fapt, chiar și tu o poți învăța!


Au trecut trei ani de la începutul acestei istorii. Candela a trecut printr-o procedură de transplant medular. Ea este deja acasă și se simte foarte bine. Ideea de afacere a fetelor a adus până acum un profit de aproximativ 1.000.000 de dolari! În loc să păstreze banii, Candela și familia ei au hotărât să facă ceva neașteptat: toți banii câștigați au fost donați Spitalului „Sant Joan de Déu” din Barcelona — clinica pediatrică specializată, în care a fost internată Candela. Banii vor fi utilizați pentru susținerea cercetărilor privind posibilele tratamente anticanceroase pentru copii.

32

Youtube/Pulseras Candela

600 de kilometri de ață au fost utilizate pentru confecționarea a mai mult de 274.000 de brățări și multe altele urmează să fie făcute. „Sunt foarte fericită că pot aduna atât de mulți bani, care vor putea ajuta o mulțime de oameni” — a spus Candela. Și surprinzător, dar banii adunați de fete reprezintă acum 1/3 din bugetul pentru cercetări al spitalului.

Această fetiță incredibilă și prietenele ei de la spital au filmat un video drăguț, în care explică valoarea „candelelor”. Îl puteți găsi la sfârșitul acestui articol (în spaniolă).

O inițiativă foarte frumoasă! Este greu de crezut că această idee provine de la un grup de copii. Acest fapt ne arată că trebuie să ascultăm generațiile mai tinere și să tratăm cu seriozitate ideile lor. Într-un final, ei urmează să conducă lumea!

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: www.hefty.co