Părinții acestei fetițe au 1.8 metri în înălțime. Când micuța s-a născut, nimeni nu s-a așteptat la așa ceva.

Jaime Jenkins (23 ani) și Jakob Lang, iubitul ei, locuiesc în Sydney, Australia. Ei sunt de mult timp împreună și așteptau cu nerăbdare nașterea primului lor copil. Însă în săptămâna 12 de sarcină medicii i-au preîntâmpinat că fătul se dezvoltă cu malformații. Mama speriată nu mai știa ce să creadă. Mult timp Jaime și Jakob nu știau ce se întâmplă de fapt cu micuța lor.

10

Până la ziua fericită rămăseseră doar câteva săptămâni, când medicii le-au spus părinților o noutate îngrozitoare: plămânii fiicei lor nu erau complet dezvoltați. Specialiștii erau siguri că copilul va muri imediat după naștere și le-au propus să întrerupă sarcina.

Însă tânăra mămică a refuzat. „Simțeam cum ea se mișcă, — își amintește Jamie. — Îi alesesem deja și numele. Eram pur și simplu obligată să-i ofer șansa la viață.”

11

Când s-a născut Helena, părinții ei erau deja pregătiți să-și ia rămas-bun de la ea. Medicii considerau că micuța nu are șanse de supraviețuire. Însă, în ciuda sorții, fetița devenea din ce în ce mai puternică. Peste 6 săptămâni medicii au reușit să-i pună un diagnostic: Helena avea nanism hipofizar.

12

Fetița a fost internată în spital pe parcursul a trei luni și de trei ori s-a aflat în pragul morții. În această perioadă tinerii părinți au trecut un curs special, prin care au învățat cum trebuie să aibă grijă de sănătatea fiicei lor.

13

Medicii au constatat că atât Jamie, cât și Jakob, au predispoziție genetică pentru nanism, chiar dacă ambii sunt foarte înalți — înălțimile lor sunt de aproximativ 1.80 metri. Dacă cuplul va mai avea un copil, probabilitatea ca el să fie afectat de această boală este de 1:3.

Însă tinerii părinți nu se gândesc momentan să-și mărească familia. Ei sunt dedicați în totalitate „degețicăi” lor — așa o dezmiardă ei pe Helena.

14

Ei o îmbracă frecvent ca pe o prințesă, pentru ca să o determine să zâmbească și să o facă mai curajoasă, deoarece micuța mereu este nevoită să treacă diverse investigații medicale și să suporte proceduri neplăcute. Bucurându-se de atenția și dragostea părinților săi, Helena zâmbește fericită pe fiecare fotografie.

Nu veți crede, însă „degețica” Helena, la vârsta de doar 1 an, a devenit model. Aflându-i istoria, producătorii de haine pentru copii au semnat un contract cu familia ei.

15

Părinții Helenei înțeleg că istoria fiicei lor îi poate inspira pe oamenii din întreaga lume să lupte cu afecțiunile grele. De aceea, micuța are deja o pagină proprie de Facebook. „Helena continuă să ne uimească, — spune Jamie. — Ea este pur și simplu minunată. Și noi sperăm că exemplul ei îi va ajuta pe alți părinți, ai căror copii suferă de această boală.”

16

La fiecare două săptămâni Helena trebuie să fie consultată la spital, însă părinții ei depun mult efort pentru ca în ciuda tuturor greutăților, copilăria ei să fie fericită și neînnorată. Fetița va avea o viață dificilă. Iar noi sperăm că ea va fi lungă și fericită.

Istoria Helenei îi poate ajuta pe oamenii aflați în situații dificile să capete încredere în sine și să nu se lase bătuți. Povestiți-li-o prietenilor voștri!

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment