Oamenii au fost terifiați când mama și-a omorât puiul. Însă ea a făcut acest lucru din dragoste…

Dragostea mamei pentru puiul său este cel mai puternic instinct dintre cele existente în lumea animală. Delfinii sunt unele dintre cele mai deștepte animale de pe pământ și ei cunosc acest sentiment la fel de bine ca omul. În turmele lor adulții protejează puii, având grijă unii de alții. Se cunosc multe cazuri, în care delfinii au venit chiar și în ajutorul oamenilor. Femelele delfinilor sunt foarte atașate de puișorii lor și întotdeauna îi protejează de pericole.

2

De aceea, ceea ce s-a întâmplat în oceanariumul orașului Nagoya din Japonia, i-a șocat pe oamenii din întreaga lume. Angajații au descoperit că Lulu, o femelă delfin, și-a omorât puiul îndată după naștere.

8

Activiștii pentru drepturile animalelor afirmă că ceea ce l-a început părea o adevărată nebunie, este foarte ușor de explicat. Lulu și frații ei au fost capturați în sălbăticie. Mulți delfini din turma ei au fost omorâți pentru carnea lor, iar Lulu a ajuns captivă în bazinul minuscul al oceanariumului, neavând șanse să devină iar liberă.

3

Delfinii sunt animale nemaipomenit de deștepte. Lulu își amintește foarte bine ce înseamnă libertatea. De asemenea, ea își amintește ce au făcut oamenii cu familia ei. Delfinii nu trebuie să locuiască în captivitate. Ei sunt capabili să înoate cu viteze de până la 55 km/h, parcurgând distanțe uriașe în doar câteva ore. Ei se pot scufunda până la adâncimea de 300 de metri. Dar Lulu, capabilă de toate lucruri, este închisă într-un bazin minuscul. Pentru ea aceasta nu este viață. Și Lulu nu dorea ca puiul ei să sufere cum suferă ea. Anume din această cauză, afirmă activiștii, ea și-a bătut propriul pui până la moarte.

4

Organizația internațională „Whale and Dolphin Conservation” încearcă să atragă atenția asupra acestei probleme și cere încetarea vânării delfinilor pentru a-i ține captivi. Specialiștii afirmă că chiar și cel mai spațios bazin va deveni pentru delfin o închisoare și îi va distruge sănătatea. În captivitate aceste animale supraviețuiesc doar aproximativ 20 de ani, în timp ce în sălbăticie pot trăi și până la 50 de ani. Iar situația balenelor ucigașe este încă mai rea: fiind capabile să trăiască 80-90 de ani în libertate, ele rareori supraviețuiesc mai mult de 10 ani în captivitate.

9

Și toate aceste lucruri sunt săvârșite de dragul distracțiilor și a profitului. Amintiți-vă de faptul că animalele nu se nasc artiste sau acrobate. Fiecare truc se naște prin cruzime și durere.

5

Lulu nu dorea ca puiul ei să trăiască în captivitate, însă angajații acvariului, evident, insistă că femela și-a omorât copilul, deoarece ea pur și simplu nu înțelegea ce este și ce trebuie să facă cu el…

Activiștii, care luptă pentru drepturile animalelor, cer interzicerea ținerii în captivitate a animalelor sălbatice fără necesitate — doar de dragul distracțiilor umane. Dacă doriți să susțineți inițiativa respectivă, distribuiți această istorie cunoscuților voștri.

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: likemag.competa.com

Add Comment