O piesă pentru toate timpurile: Eagles — «Hotel California»!

Piesa trupei Eagles — ”Hotel California” este o piesă remarcabilă sub toate aspectele!

Cântecul a fost lansat în februarie 1977 iar în prezent este una dintre cele mai cunoscute melodii rock. ”Hotel California” a fost în topul Billboard Hot 100 timp de o săptămână în mai 1977.  Deja la 3 luni după lansare, piesa a fost certificată cu “Gold” de către Asociația Americană de Audio-Înregistrări pentru cele un milion de copii vândute. Deasemenea, în același an cei de la Eagles au câștigat și premiul Grammy pentru această piesă.

În 2009 “Hotel California” din nou a fost certificată de către Asociația Americană de Audio-Înregistrări, de data aceasta cu Platină,  pentru vânzarea a peste 1.000.000 albume în format digital, ceea ce înseamnă că și după 30 de ani de la lansare piesa este la fel de ascultată ca în trecut! Revista Rolling Stone a clasat această piesă pe locul 49 în top 500 cele mai bune piese din toate timpurile iar solo-ul la chitară din cântec a fost votat de către cititorii revistei Guitarist în 1998 drept cel mai bun solo creat vreodată!

Într-adevăr, această piesă este deosebită în toate privințele, de aceea nu o ezita să o asculți! Îți dorim audiție plăcută!

Dacă ți-a plăcut această piesă, neapărat fă-i share pe Facebook prietenilor tăi!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: RockAndDiscoMusic

Add Comment