O istorie magnifică despre cea mai groaznică perioadă din viața tuturor femeilor!

Te trezești într-o dimineață, puțin imperfectă, dar în general arăți bine. Slăbuță, dar cu sâni, părul la rădăcini nu este vopsit, dar așa el parcă arată mai bine și mai natural. Îți întinzi mâinile spre bărbățel, el desigur nu este un alaindelon, însă sub unele aspecte este chiar mai bun decât acela, mai brutal. Și iată că tu îl săruți pe fața nerasă și te gândești: cât de bine este totul! – iar în acest moment se trezește și câinele care dă din coadă și zgârie covorul, dându-ți să înțelegi că vrea să se pișe.

Afară – o frumusețe! Plouă, noroi, rahat, un copil este dus cu forța la grădiniță și urlă în acest timp. Iar tu stai și te gândești că la tine totul este bine. Copii tăi deja au crescut și singuri se duc și vin de la școală. Intri în casă , cafeaua deja este gata și te gândești cât de bine este că ai luat odată de la supermarket 3 pachete de filtre. Fericire, nu alta!

Și această fericire se întâmplă cu tine pe data de 20 a fiecărei luni. Apoi te sună telefonul și cineva te anunță că este prima zi de SPM. Și gata! Atunci ți se deschid ochii la toate!

Și nu te poți ascunde de acest adevăr, cam până pe data de 28. Pentru că nu te mai poți auto-amăgi. Ajunge! Capul nu este vopsit, ești leneșă, urâtă, bătrână și încrețită! Și grasă pe deasupra. Câinele la fel este gras și îi pute tare gura. Cine în genere a vrut câine? Aaa, copiii! Ei au vrut să se joace, iar tu trebuie să ieși cu el afară în ploaie, noroi și rahat.

Și privește-l pe ăsta cum stă în pat. Se preface că doarme ca să nu iasă cu câinele afară. Și eu la fel m-aș preface dacă aș trăi cu o proastă grasă, cu capul nevopsit și cu câine puturos. Poți cădea și în somn letargic cu același succes!

Afară copilul este ghiontit de mamă-sa să se miște mai repede la grădiniță. Așa merită, lasă stea acolo, măgarul. Parcă îmi vine să ies afară spre el și să-i zic: Ce urli, bre? Încă nu știi unde ai nimerit? Ai nimerit în cur! Și nu mai urla că oricum nu trebuiești nimănui, la fel ca și eu. În ascensor deja stai îngrozită de neputința ta, de întuneric…

Acasă stă ăsta , cu cafeaua. Îți spune că a fost o idee bună să cumperi atunci 3 cutii de filtre pentru cafea. Iar tu ispititor îi spui: – Poate vorbim despre altceva? – De exemplu? – Spune-mi cum erai îndrăgostit în Maria Popescu. – Învățam atunci la școală.  – Dar tu oricum spune-mi, sunt curioasă!, și îl privești în acest timp cu puțin dispreț.

Puțin câte puțin dar în mod iscusit aduci dialogul până la scandal. Apoi urci în mașină și mergi la supermarket. Cineva înaintea ta a uitat să semnaleze că cotește la dreapta. E un fleac, pentru că era clar și așa că va coti. Însă de pe data de 20 până pe data de 28 nu există fleacuri pentru femeie și tu îl înjuri pe acel conducător cu înjurături atât de sofisticate și perverse, încât și o curvă ar roși de rușine dacă le-ar auzi.

Te parchezi, mâinile îți tremuri și te simți distrusă: nu ești respectată în circulație, ești grasă și soțul tău încă o mai iubește pe proasta de Maria Popescu. Apoi intri în supermarket și cauți o ciocolată milka cu biscuit, care este mai calorică decât cea simplă. Apoi îți iei și un borcan de nutella, care a stat mai aproape de geam și s-a făcut tare. Urci în mașină și mănânci milka și nutetella cu o linguriță de plastic. Lingurița se rupe repede, însă nutella poate fi mâncată și cu cheile de la mașină. Și parcă cumva ți se face mai bine…

Dacă ți-a plăcut această istorie, fă-i share pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media

Add Comment