O cumpărătoare bogată a numit-o pe casieriță ”ghinionistă”. Din fericire, aceste cuvinte au fost auzite de administrator.

”Clientul are întotdeauna dreptate” – este o frază pe care o auzim foarte des și care în mare măsură este adevărată. Însă pentru unii ea constituie un motiv pentru a înjosi personalul unui magazin.

Eroina acestei istorii a fost o fată care lucra în calitate de casieriță pentru a-și putea plăti studiile. În acea zi fata a trebuit să-și lase copilul bolnav în grija părinților ei pentru a putea veni la serviciu. Însă ea nu știa ce o așteaptă aici.

Lucrul mergea ca de obicei. Însă totul s-a schimbat când în supermarket a venit împreună cu fiica ei o femeie vizibil bogată și îmbrăcată elegant, dar care stătea foarte prost la capitolul bunelor maniere. Ea nu a răspuns la salutul casieriței și i-a întins acesteia cardul de reduceri.

Însă cardul era expirat și casierița a anunțat-o amabil despre acest lucru pe femeie. Aceasta a început să țipe la casieriță și a rugat să fie chemat administratorul supermarketului.

Când administratorul s-a apropiat de femeia nemulțumită, el a auzit cum aceasta spunea fiicei sale aceste cuvinte: ”Acum înțelegi de ce te impun să înveți? Datorită mie nu vei deveni la fel de ghinionistă ca această casieriță”. Femeia a rostit aceste cuvinte cu voce tare, pentru a înjosi astfel casierița.

Administratorul a confirmat că termenul de reducere a cardului expirase, iar după asta… a scos demonstrativ toate produsele din punga femeii și a rugat-o să plece fără să se mai întoarcă vreodată în acest magazin.

Un astfel de administrator este demn de admirație și aplauze. Datorită oamenilor asemena lui persoanele rele merg acasă cu lecția învățată.

Dacă ți-a plăcut această istorie, fă-i share pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media

Add Comment