Articole Populare

O călăreață olandeză a refuzat să participe la Olimpiadă. Motivul ei este foarte emoționant…

Călăreața olandeză Adelinde Cornelissen a refuzat să participe la Olimpiada Rio-2016. Motivul ei admirabil a fost descris detaliat în scrisoarea, pe care Adelinde a publicat-o pe Facebook.

„Istoria mea…

S-au întâmplat atât de multe…

Primele zile de la Rio au decurs conform planului: am aterizat cu bine, ne-am aclimatizat, ne-am antrenat. Parzival se simțea bine și era binedispus.

0

facebook.com

Totul s-a schimbat într-o zi… Vroiam să încep antrenamentul dimineața devreme. De aceea, la ora 06:00 eram deja pregătită. Urându-i „Bună dimineața!” lui Parzival, am observat că partea dreaptă a capului lui era umflată și el o freca de perete. I-am măsurat temperatura — avea o febră de 40 de grade, însă el nu arăta bolnav.

Parzival a mâncat, ca de obicei. În tot acest timp nu-mi luam ochii de la el.”

2

dressage-news.com

„Apoi el a fost examinat cu atenție de către veterinari, care au concluzionat că Parzival a fost mușcat de o insectă sau de un animal veninos.

Pentru a scoate otrava din organism, lui Parzival i se dădea multă apă. De la 06:30 și până la 15:45 el a băut destul de mult, ceea ce a ajutat la curățarea rinichilor și eliminarea toxinelor din organism.

Veterinarii i-au luat o probă din nas și i-au verificat sângele. La ora 15:30 temperatura lui a scăzut până la 38.4… Pentru orice eventualitate i s-a făcut o radiografie a capului. Totul era bine.

Spre sfârșitul zilei temperatura a scăzut și noi am mers la plimbare. Parzival arăta cu mult mai bine. Umflătura de pe capul lui se micșorase vizibil.”

3

sina.com

„Ne-am adresat „Federației Internaționale pentru Echitație”, rugând amânarea competiției de marți pe miercuri. Speram că așa va fi mai bine pentru Parzival și sănătatea lui. Am fost refuzați.

În acel moment nu aveam nici cea mai mică dorință să particip la Olimpiadă… Sănătatea lui Parzival era mai importantă decât orice altceva din această lume!

Mi-am petrecut noaptea în grajd, verificând în fiecare oră starea lui Parzi… Nu aveam de gând să-l las singur! Evident, nici nu era vorba de somn…

Cel mai important — temperatura lui a scăzut până la 37.5. Și umflătura s-a mai redus puțin.”

8

nos.nl

„În următoarea zi au apărut alte probleme.

Ieri hotărâsem că nu voi concura, însă astăzi temperatura lui Parzival s-a normalizat. El arată bine, mănâncă și bea. Nu vroiam să-mi dezamăgesc echipa… Nu știam ce să fac.

Între orele 07:00 și 08:00 ni s-a permis să ne plimbăm pe câmp.”

12

facebook.com

„Vorbind cu veterinarii, am hotărât că ne vom antrena 10 minute și vom vedea cum se va simți Parzival…

Așa am și făcut… Am mers pe câmp, am făcut câteva ture. Parzival se simțea bine. Am venit la grajd, temperatura lui era normală.

O decizie dificilă… Ce să fac? Acum el este bine, însă cine știe ce se va întâmpla mâine? Dacă îmi voi părăsi echipa, nimeni nu mă va putea înlocui. Ce să fac? Care decizie este corectă? M-am adresat la diferiți veterinari. Și veterinarul Federației l-a examinat — totul era în regulă.

Toți mi-au permis să concurez. Am decis că voi încerca…”

13

eurodressage.com

„Temperatura era normală, ceea ce însemna că toxinele au fost eliminate din organism. Este încă vizibilă umflătura, însă noi o urmăream permanent, aplicam pansamente reci și ea treptat dispărea. Am acceptat să încerc.

A sosit ziua respectivă.

În timpul antrenamentului noi nu ne-am încălzit deplin. Nu vroiam să-l forțez pe Parzival. El se simțea bine, însă era vizibil că avea mai puține forțe decât de obicei.”

14

facebook.com

„Când am ieșit pe câmp, am observat că Parzival se implică în totalitate, utilizându-și toate forțele… El este un luptător, el niciodată nu se lasă bătut. Însă ca să-l protejez, m-am lăsat eu bătută… Prietenul meu, dragul meu prieten… Calul, care de-a lungul vieții sale mi-a oferit atât de multe lucruri, nu merită așa ceva…

I-am salutat pe spectatori și m-am retras…”

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: Adelinde Cornelissen