Articole Populare

Nu, nu este magie. Este pur și simplu o plantă… rușinoasă!

Mimoza (denumirea științifică este ceea de Mimosa Pudica) este o plantă care crește în zonele tropicale. La prima vedere ea pare o plantă obișnuită și pare că nu are nimic prin ce ar putea ieși în evidență. Ea nu este frumoasă ca un trandafir, nu are flori multicolore ca lalele și nici nu se hrănește cu gândaci sau muște. Însă ce este în ea deosebit?

Dacă mai citești odată denumirea ei științifică vei vedea acolo cuvântul ”Pudic”. Pudic în latină înseamnă același lucru ca și în română, adică timid sau rușinos. Poate ai vrea să întrebi: ”Ei bine, dar cum o plantă poate fi rușinoasă? Mai înțeleg un ghiocel să fie pudic, dar mimoza?” Dacă ți-ai pus această întrebare, atunci privește acest video de mai jos.

Această plantă are o caracteristică foarte rară: atunci când este atinsă, frunzele ei se încep a strânge, de parcă nu avem de a face cu o plantă, ci cu un animal viu, foarte timid. De aici avem și zicala ”sensibil ca o mimoză”. Această plantă a fost adusă în Europa câteva secole în urmă de un botanist englez și de atunci ea început să devină populară între iubitorii de frumos.

Dacă și tu ai vrea o mimoză la casa ta, atunci fă share acestui video.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Adam Adamek