Articole Populare

Moartea acestei fetițe de 10 ani i-a șocat pe toți. Medicii nu au observat infecția ei herpetică!

Când un copil se îmbolnăvește, părinții lui sunt întotdeauna îngrijorați și pregătiți să facă tot posibilul pentru ca el să se simtă mai bine. În ianuarie 2015 Briony Caitlin Klingberg avea febră. Când fetița a început să refuze mâncarea, Bridget, mămica ei, s-a alarmat. Medicul i-a prescris micuței antibiotice și i-a programat următoarea consultație peste o săptămână. Însă fetița a murit înainte de această vizită medicală.

1

Briony era o fetiță plină de viață din orașul australian Adelaide. Când starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, ea a refuzat mâncarea și apa, deoarece înghițirea acestora îi provoca o durere intensă. Bridget și-a dus fiica la câțiva medici, însă niciunul nu a reușit să pună diagnosticul corect.

2

Când în cavitatea bucală a lui Briony au fost descoperite mici ulcerații determinate de VHS (virusul herpes simplex), medicul i-a prescris o cură de antibiotice. Însă fetița a murit peste 3 zile.

3

Briony a suferit din cauza insuficiențelor concomitente ale câtorva organe, care au fost determinate de virusul herpetic. Virusul nu a fost identificat decât după moartea fetiței. De fapt, medicul nu mai întâlnise până atunci asemenea ulcerații în gât.

4

Infecția cu virusul herpes simplex are următoarele simptome:

  • Febră.
  • Evoluția rapidă a bolii.
  • Imposibilitatea de a mânca/bea.
  • Gingivită.
  • Iritabilitate.
  • Hipersalivație la copii.
  • Leziuni veziculare pe limbă.

VHS-1 se transmite prin saliva infectată și acest lucru se întâmplă deseori în perioada primei copilării. Astfel, un singur pupic poate fi suficient. În 2014 un nou-născut a murit din cauza acestei infecții, care i-a fost transmisă prin sărut.

5

Mă poți săruta, dar nu pe buze!

Ocrotiți-vă copilul de herpes. Nu le permiteți rudelor și cunoscuților să-i sărute pe buze.

În prezent medicii dau deseori asemenea sfaturi părinților.

.

Autor text: Perfect Media