Medicul a refuzat să consulte pacienta de 5 anișori, fiindcă aceasta a întârziat câteva minute. Dar imediat s-a întâmplat ceva neobișnuit…

…o istorie despre astm.

Punctualitatea este apreciată oriunde. Medicii, frizerii – oamenii din toate domeniile apreciază această calitate. Dacă cineva ajunge mai târziu, tot programul este dat peste cap. Este corect să ținem cont de ore, fiindcă planurile multora depind de acestea.

Dar există și situații care nu pot fi sub controlul complet al oamenilor. Uneori refuzul de a face o excepție, poate deveni cauza unor consecințe neplăcute sau chiar tragice.

Este cazul unei fetițe de 5 ani.

1

Ellie-May Clark suferea de astm. În ultimele șase luni fata a suferit 5 atacuri grave. 26 ianuarie 2015 a avut loc unul dintre acele cazuri, în timp ce fetița era la școală. Mama fetiței, Shanice a sunat la o clinică pentru a programa o consultație de urgență, la 15:20. Clinica se afla în Newport, South Wales.

2

Peste o oră a fost resunată și reprogramată pentru ora 17:00. Ea a fost de acord și a confirmat că va fi în clinică la ora 17:00 împreună cu fiica sa, la Dr. Roy.

Clark susține că ea a fost la fața locului la 17:04 și de aici a început totul. Însă personalul din clinică susține că femeia cu fetița a ajuns la 17:08 și au stat în sala de așteptare pentru a fi chemate, până la 17:18.

Tocmai atunci, secretara Dr. Roy, l-a sunat pe acesta și i-a fost anunțată venirea pacientei. Medicul a refuzat să primească pacienta care a întârziat cu 10 minute, conform regulilor clinicii. Apoi secretara a fost întrebată dacă poate fi programată pacienta pentru a doua zi dimineață. Dar nimeni nu a fost atent la solicitările femeii.

În același timp un alt medic s-a interesat despre acest caz și a fost uimit cum un pacient care nu aparține de clinica lor poate beneficia de o programare urgentă.

3

Din păcate nu s-a găsit un loc liber, programul a fost încărcat până a doua zi la 10:35. În aceeași noapte fetița a suferit un atac foarte grav. Ea a murit în rezultatul sufocării. Ambulanța care a fost chemată nu a reușit să ajungă în timp util.

În rezultatul investigațiilor s-a descoperit că Dr. Roy era o persoană irascibilă. În acte a fost indicat ca și motiv principal – refuzul Dr. Roy, de a accepta pacienta care a venit la timpul potrivit. A fost remarcat și faptul, că nu a existat nici o indicație că acest caz ar fi fost o urgență. Iar mamei nu i-a fost explicat ce trebuie să facă în astfel de cazuri. Activitatea medicului a fost suspendată timp de șase luni.

4

Potrivit Daily Mail, directorul general al centrului medical, a confirmat că familia nu a fost anunțată cum trebuie să se comporte în astfel de cazuri, nu au primit informația completă și nu s-a făcut nimic în legătură cu acea situație. A mai fost menționat că, în soluționarea acestui caz, vor ține cont ca interesele familiei să primeze.

Familia Clark a rămas în șoc, în rezultatul celor întâmplate. Ei consideră că Dr. Roy trebuie să răspundă pentru moartea fetiței lor. Cu toate că nici o pedeapsă nu le va întoarce copilul, ei vor doar să se facă dreptate.

Dacă ați rămas impresionați de acest caz, distribuiți-l prietenilor, să afle ce nedreptăți există.

 

Autor text: Perfect Media.

Add Comment