Mama nu și-a putut alina durerea după ce și-a pierdut fiul. Dar iată că peste 25 de ani un bărbat bate la ușa sa și ea plânge de fericire…

Această istorie face parte din acele istorii despre care se fac filme. Un băiețel pe nume Saroo s-a născut într-un mic sat din India. Familia lui trăia foarte sărac, de aceea de la vârsta de 4 ani Saroo își ajuta fratele Guddu să facă curățenie în vagoanele de tren.

Într-o zi frații au mers ca de obicei la lucru. Ei au intrat într-un vagon și Guddu i-a spus fratelui să-l aștepte puțin, după care a plecat. Micul Saroo a adormit în vagon, iar când s-a trezit a înțeles că trenul îl duce într-o direcție necunoscută iar fratele lui lipsește.

Youtube/Google Maps

Trenul s-a oprit în Calcutta. Saroo a ieșit din tren, însă oamenii nu-i atrăgeau nicio atenție. Băiatul nu cunoștea nici denumirea satului său și nici numele. El nu putea citi sau scrie. Câteva zile a dormit direct în stradă.

Cu toate acestea Saroo se deosebea de ceilalți copii din stradă. El a fost observat de un trecător, care l-a dus într-un centru pentru copiii orfani. Saroo a fost primit în acest centru, dar părinții lui nu au putut fi găsiți – pentru că el nu putea spune absolut nimic despre satul său. Atunci copilul a fost declarat orfan și au început pregătirile pentru a fi dat în adopție.

Youtube/Google Maps

Mama biologică a lui Saroo a încercat să afle măcar ceva despre fiul său. Puținii bani pe care îi avea ea i-a cheltuit pentru căutări, însă acestea nu au dat nici un rezultat. Ea își plângea băiatul în fiecare zi…

Între timp Saroo trăia o viață la care familia sa doar putea visa. El frecventa școala, învăța limbi străine, se juca în jocuri de calculator. În camera sa mama adoptivă i-a pus pe perete o hartă mare a Indiei, pe care Saroo o privea mereu și se gândea oare ce s-a făcut cu familia sa și dacă va putea să o mai vadă vreodată…

Youtube/Google Maps

Saroo niciodată nu și-a pierdut speranța de a-și găsi familia. Find adolescent deja, el ore în șir privea harta Indiei cu ajutorul aplicației Google Earth. Internetul îi permitea să se plimbe virtual pe străzile localităților din India și el credea că într-o zi va vedea ceva cunoscut. Tânărul știa cât timp el a petrecut în tren, de aceea își dădea seama că satul lui trebuie să fie undeva în apropierea Calcuttei.

Timpul trecea, dar Saroo continua să caute.

Youtube/Google Maps

Și iată că într-o zi el a văzut un râu, un pod și o uzină foarte cunoscută. Este anume acel loc în care el venea cu fratele la muncă. Din acel moment Saroo a început și mai intens să-și caute satul. În scurt timp el a văzut fotografia unei fântâni arteziene de pe care el a căzut cândva și s-a lovit grozav la cot. Fântâna arteziană era în satul său, iar satul se chema Ganesh Talai! Atunci Saroo a urcat în trenul care îl ducea în satul său. Se părea că face o călătorie în timp…

Youtube/Google Maps

În micul sat el și-a găsit casa foarte repede. Dar mai trăiește acolo oare familia sa? Iar dacă trăiește, îl vor recunoaște?

Youtube/Google Maps

În timp ce tânărul stătea la ușă și ezita să bată, de casă s-au apropiat 3 femei. Una dintre ele l-a luat de mână. Aceasta era mama lui, care l-a recunoscut  îndată. Ea și-a așteptat fiul timp de 25 de ani… Apoi toate rudele s-au adunat în casă și nu puteau crede că așa ceva poate avea loc. Tânărul a apărut de nicăieri!

Tot atunci Saroo a aflat de ce fratele său nu a mai venit după el. În acea zi, mama lor a rămas fără doi copii. Guddu nu și-a părăsit fratele în vagon, ci a fost lovit de un tren în timp ce trecea calea ferată…

Youtube/Google Maps

”Toți spuneau că eu caut un ac în carul cu fân. Dar eu știam că acul este acolo. Acolo era totul! Azi poți găsi tot ce vrei, apăsând câteva butoane, important este să ai dorință.”

Saroo a fost adoptat de o familie din Australia, unde el a continuat să trăiască și să lucreze. În fiecare lună el trimite bani familiei sale.

Youtube/Google Maps

Saroo nu avea amintiri fericite din copilăria sa din sat. Mama nu i-a putut dărui nici jucării și nici dulciuri. Însă ea i-a dăruit dragostea sa. Anume acesta a fost motivul pentru care Saroo a continuat să-și caute mama, chiar și atunci când trăia în belșug.

În acest video vei putea vedea toată această istorie uimitoare:

Autor text: Perfect Media

Sursa: Google Maps

Add Comment