Mama îngrijorată așteaptă să vadă dacă puiul ei nou-născut va da măcar un semn de viață…

Procesul nașterii presupune foarte multe riscuri, atât pentru mamă cât și pentru făt. În timpul nașterii orice poate merge rău, iar aceasta înseamnă pericol maxim pentru sănătatea și viața mamei și a fătului. Din fericire, medicina a progresat cu mult în ultimul secol, de aceea rata deceselor nou-născuților și a mamelor în timpul nașterii a scăzut vertiginos. Însă în lumea animală lucrurile au rămas pe vechi…

Acest video a fost făcut într-un parc zoo din Memphis. Mama-girafă pe nume Merilyn a fătat un pui sub privirea vizitatorilor parcului. Girafele fată foarte greu, pentru că aceasta este un lucru complicat pentru ele. În primul rând puii de girafă sunt foarte mari. În al doilea rând, ei au picioare lungi și ascuțite cu care o pot răni involuntar pe mamă în timp ce apar pe lume. În al treilea rând, girafele sunt animale înalte, de aceea puiul care se naște ”cade” de la o înălțime de 2 metri. La cădere el se poate trauma puternic și chiar muri.

Acest pui a fost fătat cu greu și nu prezenta vreun semn de viață. Mama vizibil îngrijorată de acest lucru stătea în apropierea lui și încerca cum putea să-l aducă la viață. Într-un final puiul a început să se miște și chiar s-a ridicat în picioare, spre marea bucurie a mamei și a vizitatorilor parcului, care și ei își făceau griji pentru viața lui.

Dacă ți-a plăcut acest video frumos, fă-i share pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Memphis Zoo

Add Comment