Când am văzut ce face acest bărbat cu mâinile, mi-am pierdut darul de a vorbi… Fascinant!

Arta mozaicului este un tip de creație în care fragmente de ceramică, sticlă sau alte materiale sunt unite între ele, astfel încât în final să rezulte un frumos obiect de artă. Această tehnică era cunoscută încă romanilor și asirienilor două mii de ani în urmă, fapt care ne este mărturisit de săpăturile arheologice.

Tehnica acestui tip de creație este foarte migăloasă și necesită mult timp și efort. În prezent există utilaje speciale care au automatizat crearea mozaicului, însă manufactura este la fel de solicitată și e mult mai apreciată. Însă, e drept, creația manuală e și mai scumpă. Dar acest fapt nu îi împiedică pe iubitorii de frumos să scoată banii din buzunar: mozaicul merită ultimul ban!

În video-ul de mai jos avem procesul de creare a mozaicului, de la etapa de lut până la obiectul final. Doar privește, cât de abili sunt acești oameni! Măiestria lor întrece utilajele performante. Uimitor! Și se știe că lucrurile făcute manual sunt mult mai frumoase și mai vii. În ele se simte sufletul artistului și dragostea lui pentru obiectul său, în timp ce aceasta lipsește cu desăvârșire obiectelor făcute de utilajele automatizate.

Dacă ți-a plăcut cum are loc procesul de creare a mozaicului, atunci distribuie acest video și prietenilor.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Marrakech Guided Tours

Add Comment