Legile geneticii explicate pe baza unui exemplu simplu: Iată cu cine vor semăna și cum vor fi copiii tăi!

Iată câteva fapte din lumea geneticii, despre modul în care inteligența se transmite de la părinți la copii:

 1. Inteligența nu se transmite de la tată la fiu. Dacă tu ești tată-geniu, fiul tău nu va fi la fel de geniu ca tine.
 2. Retardul mintal la fel nu se transmite de la tată la fiu. Dacă ești un prost terminat, fiul tău nu va fi ca tine, fapt cu care te felicităm.
 3. Inteligența tatălui se poate transmite de la tată la fiică. Însă doar pe jumătate.
 4. Un bărbat poate moșteni inteligența doar de la mama sa, pe care aceasta a moștenit-o la rândul său de la tatăl ei.
 5. Dacă tatăl este geniu, fiica lui va fi un semi-geniu. Iar dacă tatăl este retard, fiica lui va fi un semi-retard.
 6. Iată de ce femei-genii nu prea există, la fel cum nu există femeie cu un retard de 100%. Din același motiv retarzi ori genii sunt doar bărbații.

Concluzii pentru bărbați:

 • Fiul tău va fi la fel de inteligent ca tatăl soției tale.
 • Fiica ta va moșteni doar jumătate din inteligența ta. În schimb fiul ei, adică nepotul tău, va fi la fel de inteligent (ori prost) ca tine.
 • Tu ai moștenit inteligența ta de la mama ta, mai corect spus – de la bunelul tău.

Concluzii pentru femei:

 • Fiul tău va fi la fel de inteligent ca tatăl tău.
 • Fiica ta va moșteni inteligența soțului tău.

Încă o serie de adevăruri genetice:

În prezent a crescut foarte mult longevitatea. Unii spun că astfel persoanele în vârstă vor trăi mai mult. Însă nu este corect de afirmat așa. Nu bătrânii vor trăi mai mult, ci maturii vor îmbătrâni mai greu! Astfel, dacă în trecut oamenii îmbătrâneau la 50-55 de ani, în prezent bătrânețea vine abia la 75 de ani! Adică, a apărut o nouă perioadă de viață, inexistentă în trecut!

Persoanele care au în prezent 55-65 de ani sunt pionieri în această privință. Această perioadă a vieții este caracterizată de potențial intelectual maxim și de o puternică stare de sănătate, dacă tinerețea a decurs fără excese și persoana a avut grijă de sănătatea sa.

Totodată, studiile arată că această categorie de oameni va fi (și este deja) cea mai fericită și împlinită pe plan emoțional.

În următoarele câteva decenii persoanele de 50-75 de ani vor deveni cel mai masiv grup uman de pe planetă. Însă întrebarea este ce e de făcut cu acești 20-25 de ani pe care i-am primit în dar. Nimeni până în prezent nu experimentat aceasta și puțini cunosc ce trebuie să facă în această perioadă a vieții lor.

Nu pierde timpul în zadar, pentru ca mai târziu să nu regreți!

Dacă ai trecut de 50 de ani, acum ai voie să faci orice: noi pasiuni și hobby-uri, noi bucurii și distracții, o carieră nouă, călătorii noi și chiar o dragoste nouă! Ai la dispoziție încă 25 de ani până la bătrâniți pe care îi poți folosi din plin! În plus, calitatea acestor experiențe va fi mult mai înaltă, pentru că deși posezi o maturitate psihologică, ai un corp relativ tânăr! Bucură-te și beneficiază de asta la maxim!

Dacă ți-a plăcut acest articol, neapărat fă-i share pe Facebook prietenilor tăi!

 

Autor text: Perfect Media

Add Comment