La prima vedere pare să fie un castel din desene animate. Dar când te vei apropia, ți se va tăia respirația!

Deseori oamenii contemporani cred că castelele există doar în desenele animate de la Disney și în basmele vechi. Oare ce s-a întâmplat în realitate cu proprietățile bogătașilor din Evul Mediu? Din păcate, multe dintre aceste construcții splendide s-au ruinat încă cu multe-multe secole în urmă. Însă restauratorii se străduiesc din toate puterile să păstreze și să repare vechile castele de pe teritoriul Europei, care au supraviețuit până în zilele noastre. Despre o astfel de clădire vom vorbi astăzi.

Poitou-Charentes este o regiune din vestul Franței. Anume acolo se găsește „Château de la Mothe-Chandeniers” — unul dintre cele mai minunate castele din secolul XIII. În prezent restauratorii îl aduc încet într-o stare adecvată, pentru că natura se opune în orice mod creațiilor umane. Vei fi uimit, dar această construcție are o istorie foarte interesantă!

În secolul XIII Château de la Mothe-Chandeniers era căminul remarcabilei familii Barclay, membrii căreia au fost foarte apropiați de câteva generații regale.

În Evul Mediu castelul a fost de două ori acaparat de către englezi, însă până la urmă el întotdeauna revenea în posesiunea francezilor. De atunci acest loc a devenit centrul banchetelor și balurilor luxoase.

Însă epoca petrecerilor bogate nu a durat mult. Château de la Mothe-Chandeniers a suferit în timpul Revoluției Franceze, schimbându-și deseori proprietarii. În 1932 castelul a fost cuprins de un incendiu îngrozitor și, în consecință, o mare parte a sa a fost distrusă. După aceasta interesul față de această clădire aristocratică a dispărut.

Așa a fost până în 1981, când învățătorul Marc Demeyer a cumpărat ruinele castelului ca să-i redea vechea glorie.

Totuși, Mark a întâlnit multe piedici pe calea spre visul său. Adevărul este că Banca Franceză a cumpărat pământurile de pe lângă castel și astfel acesta avea doi proprietari oficiali. Astfel situația a devenit și mai problematică.

În prezent castelul arată părăsit, exact ca în 1932. Din păcate, natura pătrunde încet în ruinele lui…

Acum această minune există numai datorită investitorilor generoși și apărătorilor arhitecturii. Soarta lui ulterioară încă nu este decisă…

Pe Internet există o pagină dedicată adunării fondurilor pentru restaurarea Château de la Mothe-Chandeniers.

Natura devine stăpână pe creația mâinilor umane.

Mai jos puteți urmări un filmuleț formidabil despre Château de la Mothe-Chandeniers.

Te doare inima, când afli că astfel de capodopere arhitecturale se ruinează. Scrie-ne în comentarii care este părerea ta despre acest măreț castel francez. Și nu uita să povestești despre el prietenilor.

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: Dronecontrast

Add Comment