La prima vedere este o simplă poiată. Însă vei fi foarte uimit când îi vei vedea interiorul!

La prima vedere, această magazie din cantonul elvețian Ticino nu se deosebește prin nimic. Ea putea să-i intereseze doar pe istorici, deoarece a fost construită cu aproximativ 200 de ani în urmă. Iar, pe lângă respectabila vârstă, ea nu mai avea și alte calități, care ar fi trezit admirația oamenilor din jur.

Căsuța a fost construită din piatră și lemn, materiale tipice pentru această regiune. Dacă vrei, poți găsi o mulțime de construcții asemănătoare. Chiar mai mult, inițial această magazie nu era locuită, ci era folosită pentru uscarea și păstrarea castanelor!

În ultima jumătate de secol coliba a fost pustie. Nimeni nu o utiliza și ea încet se deteriora…

Probabil, această căsuță așa și s-ar fi ruinat. Însă ea a avut noroc că este plasată într-un loc nemaipomenit de pitoresc din munți. Terenul a fost cumpărat de niște oameni, cărora le-au plăcut peisajele locale.

După cum s-a adeverit, noii proprietari nu au apreciat doar frumusețea naturii, ci au respectat și patrimoniul istoric. În loc să construiască aici o vilă modernă, ei au hotărât să inspire o nouă viață vechii magazii.

S-a decis ca aspectul exterior al hambarului să rămână practic nemodificat, iar în interior clădirea să fie schimbată în totalitate.

Casa reamenajată are toate utilitățile: dormitor, bucătărie, sufragerie, instalații sanitare și o baie spațioasă, care amintește mai mult de o piscină.

În ciuda tuturor inovațiilor, interiorul a fost amenajat într-un accentuat stil ascetic. Combinarea betonului cu lemnul de culoare deschisă indică frumusețea dură a stâncilor, în anturajul cărora este situată casa.

Dacă nu s-ar cunoaște taina acestei colibe, atunci chiar și de la o mică distanță ea ar putea fi confundată cu un vechi hambar. Și doar geamurile imense arată că această construcție este o vilă locuită.

Proprietarii trăiesc aici doar vara. De aceea, casa nu este dotată cu instalații termice, cu excepția șemineului. Totuși, arhitecții, care au reorganizat această clădire, afirmă că, dacă va fi necesar, pot adăuga cu ușurință această opțiune.

Fosta construcție gospodărească s-a transformat într-o vilă de lux, care a primit răsunătorul nume „Casa d’Estate”. Ea a devenit foarte cunoscută și acum este una dintre noile atracții ale cantonului Ticino.

Ceea ce poți face cu un vechi hambar este pur și simplu minunat! Dacă ți-a plăcut această căsuță neobișnuită, povestește-le despre ea prietenilor tăi.

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment