Într-o seară ea a lăsat mașina parcată în oraș, deoarece a consumat alcool, iar apoi a găsit un mesaj atașat de parbrizul său.

Paula Grzelak-Schultz și soțul ei s-au bucurat de o noapte veselă în Sherwood Park, Alberta. Seara lor a inclus o cină la „Original Joe’s” și câteva băuturi. Când a venit momentul să plece, soții au hotărât că nu vor să conducă mașina după ce au consumat alcool. Nu merita să-și asume riscul de a fi amendați sau arestați pentru condusul în stare de ebrietate sau, chiar mai rău, de a face un accident, în care puteau suferi ei sau o persoană inocentă. De aceea, ei au luat o decizie înțeleaptă: să ia un taxi până acasă, unde au ajuns în siguranță.

Din păcate, deși aceasta a fost cea mai responsabilă alegere, deseori oamenii aleg să conducă în stare de ebrietate, deoarece nu doresc să-și lase mașina în parcare peste noapte. Ei nu vor să riște să-și găsească automobilele lovite sau să nu le mai găsească deloc, pentru că au fost tractate. Paula a revenit dimineața și și-a descoperit mașina intactă, cu o scrisoare…

1

Acel mesaj surprinzător suna astfel:

Dragă Oaspete al „Original Joe’s” din Sherwood Park,

Vrem doar să vă mulțumim pentru lăsarea mașinii dumneavoastră în parcare peste noapte. Nu știm cu siguranță dacă ați consumat sau nu alcool în restaurantul nostru, dar vrem să vă mulțumim pentru că nu ați condus după ce ați consumat alcool. Aveți anexat un voucher pentru 0.5 kg de aripioare de pui delicioase. Vă rugăm să-l acceptați ca recunoștință pentru responsabilitatea dumneavoastră. Viața este valoroasă. Să aveți un weekend minunat.

2

În loc să-i pedepsească pe șoferii, precum Paula, Jay McLean, managerul restaurantului „Original Joe’s”, a hotărât să-i premieze pentru comportamentul lor responsabil. Condusul în stare de ebrietate este cauza multor decese și traumatisme în fiecare an, iar acest restaurant încearcă să contribuie la reducerea acestei problemei. Fiecare local, care oferă alcool, ar trebui să citească acest articol și să se gândească la implementarea unor măsuri similare sau măcar să nu pedepsească persoanele, care-și lasă mașinile în parcare peste noapte.

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: www.metaspoon.com

Add Comment