Întotdeauna mi se părea dezgustător când mă lingea un câine. Dar după ce am citit asta nu mai gândesc la fel!

Există cineva mai loial decât un câine? Este incredibil să constați cât de multă dragoste și afecțiune au aceste animale pentru noi și familia noastră. Mulți câini își manifestă această adorație pentru noi lingându-ne mâinile sau fața. Însă unii oamenii nu pot tolera acest lucru.

Aceasta pare destul de neigienic și avem suficiente motive să fim circumspecți. Cu toate acestea există 8 motive pentru care ar trebui să-i permiți câinelui tău să te lingă.

1. Respirația câinilor este bună pentru tine

Câinii au un sistem imunitar diferit de al nostru, de aceea compoziția microorganismelor în respirația și saliva lor este diferită. Atunci când permitem câinilor să ne lingă sistemul nostru imunitar devine mai puternic, pentru că astfel sunt umple anumite goluri imunitare al sistemului nostru imun.

2. Respirația umană este de folos pentru câini

Nu doar tu ești acela care primește beneficii: la fel și sistemul imunitar al câinilor devine mai puternic atunci când stă lângă tine!

3. ”Sărutul” câinelui te apără de alergii

Dacă contactăm cu câinii în copilărie, reducem considerabil riscul de a face alergii și astm ulterior. În plus, adulții care în copilărie au crescut cu un câine în casă, nu dezvoltă atât de des o alergie la părul de animale.

4. ”Sărutul” câinelui te face mai fericit

Atunci când suntem sărutați în organismul nostru crește secreția de dopamină, serotonină și oxitocină. Acești 3 hormoni sunt responsabili pentru fericirea noastră. Astfel, sărutul câinilor ne face fericiți în mod gratuit!

5. Săruturile întăresc relația voastră

În mod similar, săruturile fac ca relația voastră să fie mai puternică. Aceasta se întâmplă nu doar atunci când sărutăm sau îmbrățișăm alți oameni, dar și atunci când permitem câinelui să ne lingă.

6. Sărutul presupune faptul că tu ești șeful

În sălbăticie, lupii și coioții ling doar animalul-șef în semn de admirație și supunere. Câinii au păstrat acest instinct, iar atunci când te ling îți dau de înțeles că recunosc autoritatea ta și sunt recunoscători pentru grija ta față de ei.

7. ”Sărutul” câinilor înseamnă grijă

Mamele își ling puii pentru a-i ține curați și a-și manifesta în acest mod grija lor pentru pui. Când un câine te linge, prin acest fapt el arată că are grijă de tine.

8. Câinii ling pentru a reduce stresul

Câinii la fel se pot stresa și pentru a reduce din tensiune încep să te lingă. Dacă nu te pot linge pe tine, atunci vor merge în camera lor și vor linge jucăria preferată. De aceea ar trebui să-i permiți câinelui tău să te lingă. Îi poți permite să facă asta pe mâna ta.

După cum vezi, ”sărutul” câinilor îți aduce doar beneficii.

Dacă ți-a plăcut acest articol, fă-i share pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: hefty.co

Add Comment