Articole Populare

Inima părinților a fost zdrobită atunci când Eli a apărut pe lume. Însă această istorie are o continuare…

Copiii sunt un cadou divin. Atunci când părinții așteaptă copilul să se nască, ei se roagă din toată inima ca acesta să fie sănătos. Dar cu părere de rău, nu întotdeauna totul se petrece așa cum am vrea noi. Brandi McGlathery și soțul ei nu își puteau imagina ca copilul lor să se nască nesănătos. Însă atunci când nou-născutul a apărut pe lume, părinții nu își puteau veni în fire…

Micuțul Eli s-a născut pe 4 martie 2015. Sarcina a fost una normală și la ecografie nu a fost observată vreo patologie. Însă în timpul nașterii s-a întâmplat ceva îngrozitor. Medicii nu și-au putut stăpâni emoțiile atunci când au văzut că micul Eli nu are nas…

Eli a fost dus în spitalul vecin mai înainte ca mama lui să înțeleagă ce se petrece. Copilul a fost diagnosticat cu arinie înnăscută. Conform datelor Institutului de Sănătate, în lume au fost înregistrate doar 40 astfel de cazuri, de aceea această boală a intrat în categoria ”boli foarte rare”.

Brandi credea că nu va mai rezista până a doua zi. ”În panică eu sunam din 15 în 15 minute pentru a afla dacă fiul meu este în viață” – a spus ea unei publicații.

Cea mai mare problemă a acestei boli constă în aceea că cei bolnavi nu pot mânca și respira în același timp. De aceea, nou-născutului i-a fost făcută traheostomie, pentru ca Eli să poată respira prin gaura în gât în timp ce dormea și mânca.

Cu părere de rău, traheostomia nu fost unica intervenție chirurgicală la care a fost supus acest micuț. Arinia mai este caracterizată și prin faptul că cel bolnav nu are simțul mirosului. Urmările ariniei nu pot fi ușor înlăturate chiar și cu ajutorul chirurgiei. Eli va avea nevoie de operații anuale până la adolescență.

Părinții au fost zdrobiți emoțional când au aflat aceste informații și nu știau de unde aveau să ia puteri pentru a trece peste această dramă. Din fericire, o întâlnire le-a schimbat destinul pentru totdeauna.

Faceți cunoștință, aceasta este Tessa Evance din Irlanda și ea ca și Eli a apărut pe lume fără nas. Ea este puțin mai mare decât Eli și deja a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale. În curd ei îi va fi implantat un nas artificial, care periodic va fi înlocuit până va deveni mare.

Atunci când părinții lui Eli au aflat aceste lucruri despre Tessa, ei au înțeles că și fiul lor are o șansă. Acum ei se pregătesc să meargă la Londra pentru operație.

O întâmplare amuzantă a avut loc câteva luni în urmă. Ambele familii se aflau concomitent în statul Atlanta, SUA. Aceasta le-a permis părinților să se întâlnească și să vorbească.

Iată ce a scris Grane Evance, mama Tessei, pe Facebook: ”Ne-am dorit foarte mult ca copii noștri să se întâlnească și pentru noi era foarte important să putem vorbi cu părinții acestui băiețel. Copiii noștri s-au împrietenit. Pentru ei, aceasta a fost o întâlnire cu un nou prieten, iar pentru noi, părinții, ceva mult mai mult!”

Eli este un copil foarte curios. El privește lumea cu ochii larg deschiși!

Acest copil are un mare viitor. Nu am văzut niciodată un copil atât de fericit. El este plin de viață și speranțe!

Astfel de istorii îți taie respirația. În popor se spune să dacă Dumnezeu te-a lipsit de ceva, altceva el îți va da îndoit. Redacția Perfect Media le urează acestor micuți multă sănătate. Nu avem răbdare să-i vedem mari!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Diply