Articole Populare

Iată de ce pisicile adoră să doarmă pe stăpânii lor!

Faptul că pisicilor le place să doarmă pe stăpânii lor nu este o noutate. Mulți au observat acest obicei la animalele lor de companie, dar nu i-au acordat prea multă importanță. Se pare că acest fenomen are o explicație. Recent, un grup de savanți britanici au condus o serie de cercetări pentru a descoperi cauza acestui obicei al prietenilor noștri urecheați.

În realitate există câteva teorii despre somnul pisicilor pe stăpânii lor. Astăzi îți vom povesti despre câteva dintre ele, cele mai populare.

Prima teorie – tratamentul prin temperatură și energie

Temperatura medie a corpului pisicilor este un pic mai mare decât cea a omului, în jur de 38,6°C. Respectiv are nevoie de mai multă căldură pentru a se menține. Cred că deja ai observat că pisicilor le place se se încolăcească pe radiatoare și pervazuri expuse la lumina solară.

Și corpul uman le furnizează o cantitate mare de căldură, în special capul și extremitățile. Asta atrage foarte mult patrupedul. Mulți probabil au observat că atunci când ceva îi doare, pisica se așează pe acel loc și înlătură disconfortul. Motivul este, de asemenea, temperatura crescută a regiunii afectate.

A doua teorie – aroma

Pisicile adoră mirosul părului stăpânului lor, îndeosebi al femeilor. Pe bună dreptate, întrucât reprezentantele sexului frumos folosesc toate tipurile de șampoane, balsamuri și măști frumos mirositoare, după care pisicile se dau în vânt.

O prietenă întotdeauna se mira de faptul că pisica ei îi lingea părul. Dar acesta nu e tocmai un motiv de bucurie, întrucât substanțele chimice din produsele pentru păr pot pătrunde în organismul pisicii, cauzând multe daune.

A treia teorie – sentimentul de confort

Unii savanți propun teoria conform căreia pisicile adoră sentimentul de confort și liniște, pe care le găsesc alături de stăpânii lor. Tocmai de aceea, cele mai bune locuri în afară de perna ta, sunt abdomenul sau mâna, pe care mustăciosul le caută întotdeauna.

Totuși, specialiștii recomandă celor ce au pisici să le dezvețe de obiceiul de a dormi pe ei, căci există și urmări neplăcute ale acestui lucru: afectarea respirației, amorțirea extremităților și chiar insomnia.

Cel mai bine este să-i asigurăm mustăciosului un locușor aparte, comod, pentru odihnă, chiar dacă ceea ce își dorește cel mai mult este să doarmă pe stăpân. Distribuie această informație neapărat prietenilor tăi, în special celor care au acasă și pisoiaș.

 

Autor text: Perfect Media