Iată ce se întâmplă, dacă petreci prea mult timp pe Internet. O reclamă socială foarte puternică!

Gadget-urile ocupă un loc din ce în ce mai important în viața noastră. Milioane de oameni își petrec tot timpul liber, stând cu nasul înfipt în smartphone și verificând notificările prietenilor virtuali din numeroase rețele de socializare. Uneori pasiunea pentru Internet devine atât de mare și îndelungată, încât noi nu mai observăm ce se întâmplă în jurul nostru. Chiar și cu apropiații noștri comunicăm mai mult prin intermediul rețelelor de socializare decât față în față. De fapt, Internetul ne oferă multe posibilități pentru propria dezvoltare, însă mulți oameni tind să-și creeze în el o lume proprie, izolată de toți…

Această problemă a atras atenția centrului de cercetări psihologice din orașul chinezesc Shenyang („Shenyang Center For Psychological Research”). Angajații lui au comandat agenției publicitare „Ogilvy” câteva postere sociale, care prezintă cu exactitate consecințele interesului exagerat pentru gadget-uri.

Autorul acestei reclame sociale originale este Shiyang He, un tânăr designer chinez.

Deviza campaniei de limitare a timpului petrecut pe dispozitivele mobile este: „The More You Connect, The Less You Connect”. Ea poate fi tradusă astfel: „Cu cât mai mult ești conectat, cu atât mai puțin ești conectat cu oamenii din jurul tău.”

Această reclamă socială ingenioasă arată deosebit de clar, care este pericolul interesului exagerat pentru smartphone-uri. Dacă ți-a plăcut cum autorul a reușit să transmită această idee cu ajutorul fotografiilor, distribuie neapărat acest articol prietenilor tăi.

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment