Articole Populare

Greu de imaginat, însă acesta-i adevărul: 10 lucruri, care par incredibile.

Cu cât afli mai multe despre lumea înconjurătoare, cu atât mai bine înțelegi cât de puține lucruri știi despre ea. Însă descoperirea unor informații noi și necunoscute este întotdeauna interesantă și fascinantă. Doar tainele sunt foarte atrăgătoare! Astăzi vrem cu ardoare să împărtășim cititorilor noștri niște fapte interesante, detaliile cărora chiar par incredibile. Acestea nu sunt glume sau născociri, ci informații verificate și absolut adecvate.

Fii sigur că îți va plăcea articolul nostru!

Geografie și istorie

1. Suprafața Rusiei este mai mare decât suprafața lui Pluto. 

Și cifrele demonstrează acest lucru: 17.075.400 km² și, respectiv, 16.650.000 km².

2. Pe vârful Everest există semnal pentru telefonie mobilă. 

Operatorul de telefonie mobilă și furnizorul de internet „Ncell” din Nepal a instalat pe cel mai înalt punct de pe Pământ 9 stații de bază pentru o rețea de telefonie mobilă 3G. Mă îndoiesc că este confortabil să vorbești acolo.

3. Cu 13 ani înainte de lansarea „Titanic-ului” a fost scris un roman despre naufragierea lui. 

De fapt, un scriitor necunoscut pe atunci a publicat romanul „Futility” („Inutilitate”), în care descrie naufragiul unui vas de croazieră uriaș, numit „Titan”. După scufundarea „Titanic-ului” Morgan Robertson, autorul romanului, a fost numit unul dintre cei mai mari prezicători ai secolului XX.

4. Datorită luminii diferitor becuri, din spațiul cosmic poate fi văzut hotarul dintre Germania Estică și Vestică. Iată și confirmarea propriu-zisă:

5. Când s-a întors de pe Lună în SUA, Neil Armstrong a fost nevoit să completeze un formular de imigrare.

Pe 24 iulie 1969 el s-a întors pe Pământ, unde a fost întâmpinat cu căldură de vamă și formularul de declarație vamală. Și el l-a completat, și astronauții contemporani le completează…

Cultură și societate

6. În 1968 Steven Spielberg a renunțat la studii, însă mai târziu a revenit la ele și a absolvit colegiul în 2002. 

Astfel, deținătorul a trei premii „Oscar” și a multor altor trofee a vrut să le mulțumească părinților săi pentru că i-au oferit posibilitatea de a obține studii superioare.

7. Aproape toate articolele de pe Wikipedia vă direcționează spre filosofie. 

Începe să apeși pe primul link din fiecare articol dintr-o rețea. Link-ul nu trebuie să fie scris în paranteze și cu caractere italice. Dacă acesta se repetă, apăsați pe link-ul, care urmează după el. Aproximativ în 95% din cazuri la sfârșit nimerești în „filosofie”.

8. Unul dintre 10 islandezi devine autor și are cel puțin o publicație în viața sa.

Chiar dacă statistica este relativă, anume în Islanda au fost scrise, publicate și vândute cele mai multe cărți pe cap de locuitor.

9. Titlul original al cărții „Pe aripile vântului” este „Be-be, oița neagră”.

Inițial scriitoarea a folosit în calitate de titlu pentru romanul său un vers din poezia engleză pentru copii: „Baa, baa, black sheep” („Be-be, oița neagră”).

10. Arabii au 28 de tipuri diferite de versificație, iar rușii — doar 5.

De asemenea, primii scriu cuvintele și propozițiile de la dreapta spre stânga. Probabil, este dificil să fii poet arab…

Cum ți s-au părut aceste informații? Probabil ai aflat multe lucruri noi. Nu uita să le distribui prietenilor tăi. Suntem siguri că le va plăcea să le citească!

.

Autor text: Perfect Media