Articole Populare

Greu de crezut, dar unele din aceste femei trăiesc mai mult de un secol!

Omenirea, de secole, este interesată de secretele longevităţii. Oameniii voiau să ştie cum poţi trăi mai mult de 100 de ani. Aceste femei ştiu secretul unei vieţi lungi. Nu-ţi va veni să crezi, dar toate s-au născut în anii 1800.

Acestei femei extraordinare au trăit şi au asistat la numeroase evenimente istorice mari: două războaie mondiale, războiul rece, inventarea avionului, televizorului şi au ajuns până în anii Internetului.

Potrivit acestor femei fermecătoare, secretul longevităţii se află într-un somn sănătos, într-un stil de viaţă activ, în exerciţii fizice zilnice şi o alimentaţie regulată. Au şi avantajul că sunt femei. Iar femeile, de regulă, trăiesc mai mult. Există o teorie conform căreia, că estrogenul întăreşte şi protejează inima femeii până la menopauză, precum şi protejează de alţi factori sociali şi biologici, care deseori cauzează stresul.

Acum câţiva ani, cea mai bătrână femeie din lume era Misao Okawa, din Japonia, care a murit la vârsta de 117 ani (născută la 5 martie, 1898).

În prezent, cea mai bătrână femeie din lume este Susannah Mushatt Jones, în vârstă de 116 ani, din SUA (născută pe 6 iulie, 1899).

Emma Morano, în vârstă de 116 ani, din Italia – cel mai bătrân om din Europa (născută pe 29 noiembrie, 1899).

Jeralean Talley (23 mai, 1899 – 17 iunie, 2015), din SUA, a murit la vârsta de 116 ani.

Gertrude Weaver (4 iulie 1898 – 6 aprilie 2015), era cel mai bătrân om din America.

 

Autor text: punct.tv