Fotografia acestui băiețel de 6 ani a emoționat întreaga lume: el este într-atât de bolnav, încât nu poate mânca

Salem Issa (6 ani) este unul dintre cei 120 de copii cu subnutriție cronică din saloanele spitalicești din Yemen. El este într-atât de bolnav, încât nu poate mânca.

„Am un copil bolnav. Îl hrăneam cu biscuiți, însă acum el s-a îmbolnăvit și nu mănâncă”, — spune mama lui.

1

Din cauza reorganizării din băncile centrale ale țării și a războiului civil, în Yemen nu pot fi realizate livrările de produse alimentare.

2

„Politizarea băncii centrale și încercările părților conflictuale de a o utiliza în calitate de instrument, prin care să se influențeze reciproc, riscă să-i împingă pe cei mai săraci peste limită, — spune Richard Stanforth, consilierul pe probleme de politică umanitară al confederației „Oxfam”. — Toți sunt împotriva poporului, care se află la limita foametei din Yemen.”

3

Secțiile de reanimare și terapie intensivă din spitalele din Yemen sunt pline de copii malnutriți conectați la monitoare și perfuzii — victimele deficitului de produse alimentare, care se poate înrăutăți încă mai mult.

4

Corăbiile cu alimente nu pot intra în porturile din Yemen din cauza blocadei virtuale create de coaliția condusă de Arabia Saudită, care a susținut conducerea țării pe parcursul războiului civil de 1.5 ani.

5

Drept rezultat, conform datelor ONU, mai mult de jumătate din 28.000.000 de locuitori ai țării suferă din cauza deficitului de produse alimentare. Spitalele sunt pline de adulți și, în mod special, de copii. Dacă în aprilie existau 10-20 de cazuri, în prezent sunt aproximativ 120 de pacienți micuți, care suferă din cauza malnutriției.

6

7

8

9

10

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment