Este imposibil să-ți reții lacrimile: a murit cel mai popular om din lume.

Nu demult a murit cel mai popular om de pe pământ – un băiat pe nume Ilya dintr-un orfelinat din Rusia. Probabil nu ai auzit de el până acum. El nu a avut nici un om apropiat, nici părinți și nici rude. El nu știa cum o cheamă pe mama sa sau pe tatăl său, nu cunoștea numele bunicilor, pentru că toată scurta lui viață el și-a trăit-o în orfelinat.

Părinții biologici l-au respins pe Ilya, însă a el făcut cunoștință cum mulți oameni din întreaga lume, pentru care a devenit ca un membru al familiei.

Ilya s-a născut cu o boală incurabilă – el suferea de atrofia mușchilor. Această boală omoară toți mușchii corpului, apoi trece la inimă și plămâni. Din această cauză părinții l-au părăsit deodată după naștere și niciodată n-au venit să-l revadă.

La vârsta de 14 ani Ilya cântărea foarte puțin. El putea fi ținut ușor într-o mână. Din cauza bolii el putea fi foarte ușor traumat de orice mișcare neatentă. Însă Ilya a fost întotdeauna liniștit și binevoitor. Uneori, el putea ruga pe cineva cu glas blând: ”Dima, pune-mi capul la loc, pentru că lunecă de pe pernă.”

Ilya știa că este bolnav și că va muri în scurt timp. Cu toate acestea el dădea dovadă de un calm absolut. De exemplu, odată de revelion, în timp ce se afla la tratament, el i-a spus surorii medicale, Lena, care avea grijă de el, aceste cuvinte: ”Nu înțeleg de ce oamenii se tem de moarte. Uite: eu sunt un om fericit – toate dorințele mele se împlinesc! Și nu mi-e frică să mor… O să-mi aduci data viitoare niște roșii?”

În ultimul său Crăciun Ilya a avut parte de grija și atenția unui grup filantropic numit ”Să fim ca Moș Nicolae”. Ei s-au gândit să-i facă lui Ilya o surpriză specială. Aceștia și-au rugat prietenii din Internet să scrie câte o felicitare pentru Ilya și să o trimită din toate colțurile lumii. Astfel Ilya va putea călători imaginar prin toată lumea, pentru că toată viața el și-a petrecu-o în orfelinat.

La acest apel au răspuns sute de oameni, din Franța, Canada, Japonia, Australia… Când a văzut cât de multe felicitări a primit, Ilya a exclamat: ”Asta înseamnă că eu sunt cel mai popular om de pe Pământ!”

Cel mai popular nu a ajuns până în toamnă, el a murit pe 19 august și a fost înmormântat într-un cimitir din apropierea orfelinatului. Oamenii care îl cunoșteau, inclusiv sora medicală Lena, au adus 40 de trandafiri albi la mormântul lui.

Există un lucru mai tragic decât moartea unui copil: aceasta e moartea unui copil pe care l-ai cunoscut personal. Când mor copiii, moare și o parte din noi. Dar este important ca împreună cu asta să rămâie în noi și ceva viu.

Este foarte trist când astfel de oameni luminoși ne părăsesc pentru totdeauna. Însă acest fapt poate deveni un motiv pentru a ajuta pe cei care sunt încă în viață.

Distribuie acest articol, pentru ca toți oamenii să afle cine de fapt este cel mai popular om de pe Pământ.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Livejournal – Zhebelev

Add Comment