Ei au unit două grinzi cu ajutorul unei tehnologii milenare, fără a utiliza măcar un singur cui!

Japonia este țara tradițiilor. Probabil în nicio țară din lume tradiția nu joacă un rol atât de mare în viața personală a fiecărui om în parte și a societății în general.

Deși pentru cei mai mulți dintre noi tradițiile sunt asociate cu satul și cu faptul că pe seama meșteșugurilor populare niciodată nu te vei face bogat, în Japonia lucrurile stau cu totul diferit. Activitățile tradiționale aici nu pur și simplu se transmite din generație în generație în calitate de hobby, ci ca meserie veritabilă din care poți face un ban bun indiferent că stai la sat sau în mijlocul unui megapolis.

Și pentru că meseriile în Japonia se transmit de la tată la fiu timp deja de mai multe milenii, aceasta a permis ca în acest timp meseriile date să fie cizelate până la perfecțiune și chiar mai mult decât atât! Doar privește ce se întâmplă în acest video!

Dacă cineva m-ar fi rugat pe mine să unesc două grinzi, eu i-aș fi spus să-mi dea vreo 30 de cuie și cel mai probabil le-aș fi unit așa că ele s-ar fi dezunit la 5 minute după asta. Însă aceasta nu este valabil și pentru acești tineri maeștri, care nu folosesc nici cuie și nici lipici!

Dacă ai fost impresionat de acest video, neapărat distribuie-l pe Facebook prietenilor tăi!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: 次世代に繋ぐ伝統建築【先人の知恵を記憶する】

Add Comment