Ei au instalat o cameră de filmat în pădure. În final a rezultat un filmuleț fantastic!

Atunci când am văzut pentru prima dată acest filmuleț, mi s-a creat impresia că acesta a fost creat cu ajutorul unor efecte speciale. Însă peste puțin timp am înțeles că filmul este în totalitate creația naturii. Într-adevăr, nu trebuie să subapreciem frumusețea naturală a naturii, care se manifestă inclusiv prin… ciuperci!

S-ar părea, ce poate fi frumos și vrednic de atenție în ciuperci? Ei bine, aceste organisme ciudate au frumusețea și ciudățenia lor aparte, pe care noi, oamenii grăbiți ai acestui secol rapid, nu avem timp să le observăm și să ne minunăm îndeajuns de ele.

Paul Stamets și-a dedicat toată viața cercetării ciupercilor și rolului lor în formarea solului de pădure. Astfel de studii ajută planeta noastră să-și păstreze farmecul și ospitalitatea. De asemenea, ne ajută și pe noi să o păzim de impactul negativ uman. Filmulețul realizat de Paul are rolul de prezenta publicului larg și profan ciupercile sub un unghi nemaivăzut până acum. Pentru a ceasta el a instalat în pădure o cameră de filmat cu o rezoluție mare pentru a prezenta ciupercilor în toată măreția lor timidă.

Dacă și tu ai fost impresionat de acest filmuleț, atunci neapărat distribuie-l pe Facebook prietenilor și rudelor tale. Ciupercile pot fi nu doar savurate, ci și privite.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Paul Stamets

Add Comment