Articole Populare

Ei au atașat o cameră de filmat de un vultur, apoi i-au dat drumul de pe cea mai înaltă clădire din lume. Imagini fantastice!

Mulți cred că în a atașa o cameră de filmat pe spatele unui vultur și a-i da drumul după asta să zboare, nu este nimic original și vrednic de atenție. Oamenii de știință deja de mult timp folosesc această practică pentru a studia modul de viață al păsărilor. Datorită acestei metode acum știința știe mult mai multe lucruri despre păsări.

Însă în video-ul de mai jos lucrurile se petrec puțin diferit. O echipă de entuziaști a decis că pună un nou record mondial în Dubai. Condiția era aceasta: de pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa (800 metri), îi este dat drumul unui vultur dresat. Acesta trebuie într-un timp cât mai mic să-și găsească stăpânul pe pământ. Să privim împreună dacă le-a reușit acestor oameni (și vulturului) performanța propusă.

Acum înțeleg și eu ce înseamnă expresia ”a avea ochi de vultur”. A găsi un sigur om într-o mulțime de zeci de mii de oameni doar în câteva minune este un lucru vrednic de toată lauda. Probabil nu mai există vreun animal care ar putea face ceva similar Iar în paralel putem admira minunata panoramă a orașului Dubai! O priveliște pe cinste.

Dacă și ție ți-a plăcut acest video, atunci fă-i share pe Facebook.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: FREEDOM