Privește cât de curioase și ciudate sunt aceste bufnițe! Sunt mai ciudate decât crezi!

Bufnița este un nume dat mai multor specii de păsări, majoritatea cărora sunt solitare și nocturne. Cea mai cunoscută în România este Bufnița mare sau Buha, numită științific Bubo bubo.

Această pasăre are dimensiuni relativ mari, ajungând la peste 61 cm în înălțime și la 170 cm în anvergura aripilor. Ea vânează numai noaptea, zburând fără zgomot, la distanțe de până la 15 km de cuib, acoperind prin urmare cca. 700 km pătrați!

Bufnița a dat naștere la numeroase povestiri, legende și superstiții. Despre ea se spune că aduce ghinion dacă o vezi  la lumina zilei. În plus, alte superstiții afirmă că dacă visezi o bufniță aceasta înseamnă că te așteaptă o situație foarte grea din care vei ieși cu mari sacrificii, iar cântecul bufniței prevestește nenorocirile prin vaierul său lugubru. Desigur, acestea sunt simple povești.

Bufnița este singura pasăre care are ochii situați pe partea anterioara a capului și spre deosebire de ai oamenilor,ochii bufniței sunt ficși. Din această cauză ea are un gât scurt, dar foarte flexibil, pe care îl poate întoarce în aproape toate părțile.

Iar în acest video vei putea vedea cât de bine aceste păsări îți pot mișca gâtul și cât de curioase și ciudate sunt ele! Uimitor!

Dacă ți-a plăcut acest video, neapărat distribuie-l pe Facebook prietenilor tăi!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: GoPro

Add Comment