Articole Populare

„Din cauza panicii mulți se ridicau de pe scaune, iar eu am înmărmurit în poziția de embrion.” Istoriile jucătorilor din echipa „Chapecoense”, care au supraviețuit în catastrofa aeriană.

În noaptea dintre 28 și 29 noiembrie comunitatea sportivă a fost cutremurată de o noutate tristă. Avionul echipei de fotbal „Chapecoense” din Brazilia s-a prăbușit în Columbia. Acolo fotbaliștii trebuiau să joace primul meci din finala Cupei Sud-americane…

În ciuda faptului că șansele de supraviețuire după căderea aeronavei erau practic nule, câțiva pasageri au reușit să rămână în viață! Îți vom povesti despre cei care printr-o minune au fost salvați în urma acestui accident.

Prima persoană descoperită a fost fundașul Alan Ruschel. El a fost mereu conștient și când era transportat la spital, în primul rând a cerut să se ia legătura cu familia sa ca să fie anunțată că el este bine.

Alan a suferit leziuni ale mâinilor, picioarelor, capului și, de asemenea, o fractură a coloanei vertebrale. Însă niciuna dintre aceste traume nu-i pune viața în pericol. Apropo, salvatorii au găsit printre dărâmături verigheta lui Alan, care în momentul ciocnirii avionului de pământ i-a sărit de pe deget. Inelul a fost îndată returnat stăpânului său.

Pe scaunul de lângă Alan stătea portarul echipei, Danilo Padilha. Salvatorii l-au găsit viu, însă din cauza traumatismelor suferite el a murit la spital…

Înainte de moarte el a reușit să vorbească la telefon cu soția sa. În urma lui a rămas un fiu, care învață să joace fotbal la școala clubului „Chapecoense”.

Jackson Follmann, al doilea portar al echipei, a avut mai mult noroc. Cu toate că starea lui este apreciată ca severă, medicii consideră că el are șanse bune de vindecare. Totuși, Jackson va trebui să renunțe la cariera sa sportivă, deoarece medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul drept, iar acum luptă pentru cel stâng.

Iar salvarea fundașului Helio Neto este o adevărată minune. După multe ore de căutări salvatorii reușiseră deja să declare că nu mai există supraviețuitori, însă brusc l-au descoperit pe Neto sub dărâmături!

Inițial părea că fotbalistul nu are șanse de supraviețuire. El suferise un traumatism cranio-cerebral sever, numeroase fracturi și o lacerație abdominală. Pe lângă acestea, Helio a stat câteva ore în ploaie și noroi, ceea ce putea determina o infecție. Însă după operație medicii au declarat că viața lui nu mai este în pericol. Pentru a se însănătoși complet, el are nevoie de doar câteva intervenții chirurgicale minore la nivelul genunchiului, mâinii și nasului.

Pe lângă fotbaliști, au mai fost salvați doi membri ai echipajului și un jurnalist. Cel mai puțin a suferit Erwin Tumiri, tehnicianul de bord. El își amintește tot ce s-a întâmplat înainte și după accident!

Am supraviețuit, deoarece am urmat toate instrucțiunile de siguranță. Din cauza panicii mulți pasageri se ridicau de pe scaune și strigau. Iar eu mi-am pus niște genți între picioare, m-am aplecat și am înmărmurit în poziția de embrion, așa cum se recomandă să acționăm în toate situațiile de urgență” — povestea Erwin jurnaliștilor.

Stewardesa Jimena Suarez a avut mai puțin noroc. Ea a suferit o fractură cervicală și numeroase fracturi ale membrelor superioare și inferioare. Totuși viața ei nu este în pericol și starea ei de sănătate este stabilă.

Jimena își amintește vag cele întâmplate în timpul accidentului: „Lumina din salon s-a stins și peste 40-50 de secunde a urmat lovitura puternică de pământ. După aceasta nu-mi mai amintesc nimic.

Cel de-al șaselea supraviețuitor este jurnalistul Rafael Henzel. El a fost ultimul, care a postat o poză din avionul funest înainte de decolare. Rafael se află într-o stare gravă: el are o fractură a coloanei vertebrale și traumatisme pulmonare severe…

Însă cei mai norocoși pot fi considerați cei care nu au urcat în avion. Aceștia au fost cinci. Cea mai incredibilă istorie de salvare o are Matheus Saroli — fiul antrenorului principal. El nu a fost lăsat să urce la bord, deoarece își uitase pașaportul acasă!

O situație neplăcută l-a salvat pe Alejandro Martinuccio, atacantul echipei „Chapecoense” — cu câteva zile înainte de zbor el a suferit un traumatism, din cauză căruia a rămas să se trateze și nu și-a însoțit echipa.

Portarul de rezervă Marcelo Boeck chiar s-a născut în cămașă. Data desfășurării meciului tragic a coincis cu ziua lui de naștere (32 ani). De aceea, conducătorii clubului i-au oferit un cadou, permițându-i să o serbeze acasă.

În ultima clipă au refuzat să zboare cu echipa Luciano Buligon, primarul orașului Chapecó și Gelson Merisio, președintele Adunării Legislative a statului Santa Catarina. Ambii au fost nevoiți să meargă la o adunare în Sao Paulo.

Din cauza catastrofei în orașul Chapecó a fost declarat un doliu de 30 de zile, fiind amânate toate evenimentele municipale legate de Crăciun și Revelion. Iar fotbaliștii din întreaga lume își încep antrenamentele și meciurile cu un minut de tăcere…

.

Autor text: Perfect Media