De fiecare dată când razele soarelui cad pe pereții acestor clădiri, se întâmplă ceva inimaginabil…

Emiratele Arabe Unite este o țară uimitoare. Ea întotdeauna îi uimește pe toți prin luxul și frumusețea sa, prin bogăția financiară și vastele posibilități. Aici se află una dintre cele mai înalte clădiri din lume, de la geamurile căreia se deschid niște priveliști nemaivăzute. Însă, admirând măreția acestor construcții, puțini sunt cei care înțeleg că amenajarea confortabilă a interiorului acestor zgârie-nori nu este un lucru simplu, mai ales dacă luăm în considerație clima locală. Astăzi vrem să-ți povestim despre două turnuri construite în capitala Emiratelor Arabe Unite. Ele sunt înzestrate cu niște ecrane termoprotectoare speciale, care reacționează la lumina solară și asigură condiții confortabile în interiorul clădirilor.

Elementele acestor ecrane se mișcă independent unele față de altele.

Modelul ecranelor amintește de trafoarele de lemn mashrabiya, pe care populația locală le utilizează pentru a se proteja de soare.

Ecranele reduc acțiunea negativă a soarelui și nu împiedică ventilarea firească a clădirii.

Fiecare panou este înzestrat cu un mecanism rotativ, care reacționează la poziția luminii solare.

Această construcție permite minimizarea utilizării aparatelor de aer condiționat, ceea ce mărește eficiența energetică a turnurilor.

O combinare perfectă a tehnologiilor moderne și a coloritului național.

Cred că astfel de construcții reprezintă viitorul, mai ales în așa țări călduroase ca Emiratele Arabe Unite. Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l neapărat prietenilor și cunoscuților tăi.

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: CNBC International

Add Comment