Articole Populare

De ce întreaga lume s-a îndrăgostit de Islanda? 19 lucruri, pe care sigur nu le-ai știut!

Îți poți imagina un oraș tipic al țării tale natale? Sigur, e ceva simplu! Cel mai frecvent în el se combină dezvoltarea mixtă a sectoarelor private și industriale, există o gară de trenuri, un aeroport poate, 20 de școli și 2 universități. Are o populație de 300.000-400.000 de oameni… Iar acum gândește-te: în Islanda, țara ghețurilor și a fiordurilor, locuiesc doar aproximativ 300.000 de persoane.

Islanda niciodată nu a strălucit în mod special pe primele pagini ale presei. Aceasta este o liniștită țară insulară, care de curând a devenit republică independentă. Totuși, Campionatul European de Fotbal din 2016 ne-a determinat să vorbim tare și clar despre „vikingi”. Îți propunem o mică excursie prin această țară aparent neremarcabilă. Însă, fii sigur, ea are cu ce se mândri!

În acest an echipa Islandei practic a măturat pe jos cu echipa Angliei și astfel a câștigat atenția suporterilor din întreaga lume. Cât de remarcant este salutul lor!

Deseori islandezii fac cunoștință unii cu alții în piscinele fierbinți din aer liber. În această țară ele nu sunt o raritate.

Conform informațiilor date de Forbes, Islanda ocupă primul loc în lume pentru pacifism. Această țară nici măcar nu are armată proprie.

În Islanda nu există țânțari.

Gerurile puternice din Islanda sunt un mit. Aici clima este marină, cu multe vânturi, iar temperatura medie în lunile de iarnă este de aproximativ -4°C.

În această țară nu există căi ferate. Principalul mijloc de transport este automobilul.

De asemenea, în Islanda nu există restaurante „McDonald’s”. Ultimul local de acest fel s-a închis în 2008, în timpul crizei economice.

Până în 1989 berea era considerată aici o băutură interzisă.

Iar în 2010 au fost interzise în totalitate cluburile de striptease. E mai bine de admirat natura.

Polițiștii din Islanda nu poartă arme — aici aproape nu există infracțiuni.

Meciul Ungaria – Islanda a fost practic urmărit de întreaga țară și anume de 98% din populație.

Cel mai scurt sezon din liga superioară a fotbalului islandez este din mai până în septembrie.

Islanda are atât de puțini fotbaliști, încât în aprilie 1996, în meciul împotriva Estoniei, Arnor Gudjohnsen a fost înlocuit de fiul său Eidur. Acesta este primul caz de acest fel din istoria fotbalului.

Hannes Halldórsson, principalul portar al echipei, înainte a fost regizor. El este producătorul videoclipului reprezentanților Islandei la Eurovision 2012.

Gudmundur Benediktsson, cel mai emotiv comentator al Islandei, doar cu câteva zile în urmă era antrenorul „Reykjavík-ului”.

Până de curând principala ramură sportivă a Islandei era handbalul.

În Islanda există 73 de cluburi de fotbal și niciunul nu este profesionist. Însă ele au 850 de antrenori cu licență UEFA.

Heimir Hallgrímsson, principalul antrenor al echipei, lucrează part-time ca stomatolog.

Aron Gunnarsson, căpitanul echipei Islandei, a început să joace fotbal abia la vârsta de 15 ani.

Priviți video-ul în care se vede cum este întâmpinată echipa islandeză în țara natală. Au cu ce se mândri!

După cum vezi, chiar și o țară așa mică ca Islanda, poate să aibă succes în domeniul sportului profesionist și să se proslăvească în întreaga lume. Și nu este deloc important că populația ei poate să încapă într-un mic oraș. Merită să urmăm exemplul islandezilor! Fii mândru de țara ta și distribuie neapărat acest articol!

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: RT