Dacă ați observat pe cineva cu un punct negru pe palmă, chemați imediat poliția!

În conformitate cu datele statistice ale Organizației Mondiale a Sănătății, fiecare a treia femeie din lume este expusă la violența domestică. Aceste informații îngrozitoare reprezintă motivul esențial nu doar pentru a discuta despre această problemă, ci pentru a striga despre ea.

Principala dificultate este că violența domestică este foarte variată și aproape întotdeauna este ascunsă de ochii lumii. Ea nu este descoperită nici măcar prietenilor — de obicei, din cauza fricii și rușinii. De aceea, mulți dintre noi cred că așa ceva se poate întâmpla doar undeva departe — nici într-un caz cu noi, în anturajul nostru, în viața noastră.

Recent, din inițiativa unui grup de activiste irlandeze, s-a lansat o companie neobișnuită, numită „The Black Dot” (Punctul negru). Scopul acestui proiect este de a atrage cât mai multă atenție asupra problemei de violență domestică. Femeilor, care sunt expuse bătăilor, li s-a propus să-și deseneze pe palmă un punct negru. Acesta o să fie un semnal „SOS” neobișnuit pentru oamenii din jur.

A

heftig.co

Punctul negru va fi de principiu un semn pentru prieteni și apropiați. O prietenă (de exemplu), văzând acest simbol evident pe palmă, ar trebui să o susțină pe victima violenței domestice. Dar uneori femeile pur și simplu nu au suficient curaj pentru a declara faptele soților lor.

B

unikatno.info

Sunt deja înregistrate cazuri, în care punctele negre au fost de folos. De exemplu, Jacqueline Pavlicek din Anglia a trimis o fotografie cu punctul negru pe palmă unui asistent social. Numai peste câteva ore soțul ei a fost vizitat de poliție. În prezent are loc o anchetă juridică, în decursul căreia se va decide care va fi pedeapsa soțului nepăsător.

C

twitter.com

Problema violenței domestice este mult mai vastă decât pare. În general, se consideră că așa ceva se întâmplă doar în familiile defavorizate. Însă statistica arată că printre agresori există și profesori, avocați, bancheri și medici înstăriți. Organizatorii proiectului sunt siguri că cu cât mai mulți oameni vor cunoaște problema violenței domestice, cu atât mai ușor va fi de luptat cu ea.

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment