Dacă arunci apa după ce ai fiert paste, îi treaba ta. Dar iată ce ai putea face cu ea!

Aproape tuturor le plac pastele! Și nu contează ce formă au sau cum sunt preparate. Important este că e o mâncare ieftină, gustoasă și rapidă. Oricine poate să gătească paste. Dar ce să faci cu apa rămasă? Se pare că există multe moduri de întrebuințare a acesteia.

Pentru flori

flickr

Apa în care au fiert pastele este foarte bogată în minerale. Florile de cameră îți vor spune mulțumesc!

Pentru sosul Pesto

flickr

Dacă cumva te-ai gândit să prepari și niște sos Pesto, ține minte că apa de la pastele fierte este cea mai potrivită alegere.

Pentru aluatul de pâine sau pizza

flickr

Este verificat de mulți italieni: apa de la fiertura de paste îmbunătățește structura aluatului (în afară de cele dulci). Încearcă și tu!

Pentru boabe

flickr

Fasolea este lăsată frecvent în apă peste noapte. Încearcă să lași boabele în apa în care ai fiert pastele. Gustul te va uimi plăcut!

Pentru spălare

flickr

Dacă vrei – crezi, iar dacă nu – nu crezi! Dar bulionul de paste este o soluție naturală de curățare. Cele mai murdare cratițe și tigăi pierd lupta în fața lui. Nu vei ști până nu vei încerca!

Spa pentru picioare

flickr

Deoarece conține mineralele necesare, apa în care au fiert pastele are un efect calmant pentru picioare. Dacă, sosind acasă, simți că picioarele îți cedează, transpiră mult, încearcă acest bulion! Tălpile tale îți vor mulțumi!

Pentru păr

flickr

De acord, sună straniu. Totuși, îți face părul mai moale și mai mătăsos. Spală părul cu această apă, masează pielea capului și lasă 10 minute, după care poți să te speli pe cap cu șamponul tău obișnuit. Vei fi încântată de rezultat!

Pentru diverse fierturi

flickr

Legumele, orezul și alte produse vor fi mult mai gustoase dacă vor fi fierte sau înăbușite în apa în care mai devreme au fost fierte pastele. Mai sănătos decât atât nu se poate!

Bulion pentru supă

flickr

În această apă se poate găti și bulionul pentru supă. Sau însăși supa… Va ieși, cu siguranță, mult mai gustos.

Pentru distracția copiilor

flickr

Copiii adoră aluatul colorat! Le place să-l gătească singuri. Pur și simplu, înlocuiește apa simplă cu bulionul de la paste și colorantul va rezista mai mult timp.

Probabil mulți deja și-au dat seama de proprietățile magice ale acestui nectar. Dar cred că, totuși, au fost mirați de proprietatea acestuia de a curăța. Merită să încercați! Distribuiți asta și prietenilor!

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment