Cum trăiește Maiestatea Sa Regina Iordaniei: o viață complet diferită de cea a politicienilor noștri!

Dacă vine vorba despre femeile musulmane, mulți dintre noi nu simt altceva decât compasiune. Îndată ne imaginăm o persoană umilă, lipsită de personalitate și îngenuncheată la picioarele soțului său. Rania Al-Abdullah, regina Iordaniei, distruge această concepție greșită despre locul femeii în societatea musulmană.

Rania Al-Abdullah este extrem de atrăgătoare, cunoaște domeniul modei și duce o viață activă din punct de vedere politic și social. Ea este recunoscută ca una dintre cele mai elegante femei din lume. Nu fiecare femeie europeană se îngrijește așa cum o face această frumoasă din Orient!

Astăzi ridicăm cortina de pe viața reginei din Iordania. Această femeie ne cucerește prin farmecul său încă de la prima vedere…

Tatăl Raniei — un medic, care în 1967, după ocupația israeliană, a fost nevoit să se refugieze în Kuwait. Anume acolo, pe 31 august 1970, s-a născut viitoarea regină Rania al Yassin (după căsătorie — Al-Abdullah).

În 1991 familia al Yassin s-a mutat în capitala Iordaniei — Amman.

În această perioadă, după ce a studiat Administrarea Afacerilor la Universitatea Americană din Cairo, Rania s-a mutat cu traiul la părinții săi în Amman și s-a angajat la o firmă de IT.

Acolo ea l-a cunoscut pe prințul Abdullah, cel mai mare fiu al regelui Hussein. Rania a cucerit inima moștenitorului la tron, care atunci avea vârsta de 30 de ani.

Însuși regele a rugat-o pe Rania să devină soția fiului său. Nunta a avut loc pe 10 iunie 1993.

Astfel Rania Al-Yassin a devenit prințesă.

Pe 7 februarie 1999, în ziua morții tatălui său, Abdullah a devenit rege.

Prin urmare, soția lui Rania a obținut titlul de regină.

Apoi în familia lor au apărut copiii.

În prezent cuplul regal are patru copii: doi fii — Hussein (22 ani), Hashem (11 ani) și două fiice — Iman (21 ani) și Salma (15 ani).

Regina Rania este favorita iordanienilor.

Exact ca și prințesa Diana, ea iubește să comunice cu poporul, face acte caritabile și iubește foarte mult copiii.

Mulți oameni din Iordania consideră că regina Rania va ocupa în inimile și mințile oamenilor un loc similar cu cel al prințesei Diana” — afirmă presa engleză.

De fapt, ziua, în care a murit prințesa Diana și ziua, în care s-a născut regina Rania au aceeași dată calendaristică — 31 august.

Rania al-Abdullah nu poartă voal: „Eu singură am luat decizia să nu port voalul. Însă acest lucru nu-mi reflectă poziția față de statutul femeilor musulmane. Eu deseori aud păreri incorecte și superficiale despre tradițiile islamice. Nu trebuie să afirmăm că prezența sau absența voalului influențează modul de gândire sau indică poziția umilă și deprimantă a femeii. Nu este adevărat.

Viața ei seamănă cu o poveste, iar blânda împărăteasă încearcă să transforme în poveste viața supușilor săi. Într-adevăr, regina Iordaniei ne determină să o admirăm și respectăm. Ești de acord? Atunci povestește-le prietenilor tăi despre ea.

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment