Articole Populare

Cum trăiau oamenii simpli în diferite țări ale lumii acum 20 de ani

Celebrul fotograf Pieter Mensel a lucrat mulți ani la un proiect deosebit, intitulat ”Portretul global al familiei”. El s-a deplasat în 20 de țări și reieșind din datele UNESCO a căutat familii cu un venit mediu pe țară și cu o locuință obișnuită. El ruga familia să scoată afară toate lucrurile din casă și să spună ce au ei mai de preț, în viziunea lor.

Proiectul a fost realizat în anii ’90 dar până în prezent el stârnește interes și discuții aprinse. Vezi în acest articol cum s-a schimbat lumea în 20 de ani.

SUA, California

Familia Cowein și averea sa (cutiile cu cărți au rămas în garaj).

China

9 membri ai familiei locuiesc împreună într-o casă cu 3 camere cu suprafața totală de 57 metri pătrați. Lucrul cel mai de preț – televizorul. Familia se ocupă cu creșterea peștilor.

Cuba

Marea familie Costa și averea sa pe o stradă din Havana.

Mongolia 

Familia are 6 membri. Cu toții locuiesc în această ”colibă” de 19 metri pătrați. Familia și-a tras electricitate ilegal. Apa o aduc de la mare distanță.

 Islanda 

Familia muzicală Todersen pozează pe fundalul casei lor, care se află într-o suburbie a capitalei. Capul familiei este un pilot al companiei aeriene Iceland Air. Soția sa este croitoreasă.

Bhutan 

Nalim și familia sa compusă din 13 oameni locuiesc într-o casă cu 3 nivele. La primul nivel stau animalele, la al doilea nivel – toată familia, iar la al treilea stau depozitate carnea uscată și grâul. Electricitate nu au.

SUA, Texas 

Familia Skin locuiește într-un mic oraș, într-o casă de 155 metri pătrați. Toată averea lor nu a putut încăpea într-o singură imagine. Cel mai de preț lucru este Biblia.

Kuweit 

Familia lui Abdullah locuiește într-o casă de 450 de metri pătrați. Ei au o curte mare în care sunt multe canapele pentru prietenii familiei. Toate mașinile aparțin capului familiei. Reamintim faptul că aceasta este o familie cu venit mediu.

Rusia 

Familia Kapralov locuiește într-o suburbie din Suzdal. Părinții au două fete. În imagine este toată averea lor.

Mali 

Suman Namoto are două soții și 8 copii. Toată familia locuiește în 2 case de lut. Nu au electricitate, iar toată averea lor constă din perne, scaune și tacâmuri. Cel mai de preț lucru este ordinul cu care a fost decorat bunicul lui Suman de către coloniști, pentru serviciu exemplar în calitate de paznic.

Japonia 

Locuința lui Iukito are 132 de metri pătrați. În casă au multe electrocasnice. Cele mai de preț lucruri sunt inelele de logodnă și colecția de ceramică veche.

Tailanda 

Familia Kuenkau practică creșterea orezului și locuiește într-o casă suspendată care se află în mijlocul câmpului de orez.

Mexic 

Familia Castilio Balderas din Guadalajara pozează pe acoperișul garajului. Pe fundal poți vedea averea lor.

Ți-a plăcut articol? Fă-i share pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media