Articole Populare

Credeţi că aceasta este fotografia unui urs polar în hibernare? Atunci priviţi mai atent!

Probabil toată lumea ştie ce înseamnă arta origami, iar unii chiar au încercat la orele de educaţie tehnologică să confecţioneze nişte figuri din hârtie colorată sau chiar celebrele păsări japoneze. Dar iată că şi corăbiile pe care le lansam noi pe apă în vacanţă, precum şi avioanele care zburau cu succes până în faţa profesoarei sunt de asemenea produsele artei origami.

“Ah, ce ocupaţie plicticoasă” – s-ar gândi mulţi dintre noi. Dar Perfect Media va îndrăzni să vă contrazică printr-un exemplu real al omului care a ridicat această artă la un nivel extraordinar! Artistul se numeşte Calvin Nicholls şi este pasionat de origami de mai bine de 25 de ani.

Lucrările sale sunt gândite până la cel mai mic detaliu şi arată atât de real, încât începi să te îndoieşti că sunt doar nişte bucăţi de hârtie. Sincer, din prima am crezut că văd un nou produs de 3D printing. Priviţi cu atenţie!

1

Toate lucrările lui Calvin Nicholls sunt realizate exclusiv din hârtie!

2

Fiecare piesă dintr-o asemenea “sculptură din hârtie” este fără de preţ. Priviţi cu câtă iscusinţă şi profesionalism este realizat fiecare fir de blană şi fiecare peniţă!

3

Recent artistul a terminat lucrul asupra colecţiei întitulate “Grădina zoologică din hârtie”.

4

Înainte de a începe o nouă lucrare, Calvin urmăreşte animalele în mediul lor natural de viaţă.

5

El execută cu multă atenţie fiecare linie şi fiecare gropiţă pe care o vede la animalul model.

6

Apoi începe un proces foarte migălos – tăierea hârtiei după lungimea şi grosimea necesară.

7

Sculpturile au volum datorită faptului că ele se realizează prin suprapunerea multor straturi de hârtie unul peste altul.

8

Este de remarcat faptul că artistul foloseşte doar hârtie de culoare albă. După părerea sa, astfel opera pare mai reală.

910

Calvin recunoaşte că la fiecare sculptură el lucrează nu mai puţin de o lună de zile.

1112

Cea mai dificilă parte a lucrărilor sale sunt penele şi blana animalelor, căci ele necesită un lucru deosebit de atent şi minuţios.

13

Acesta nu este doar un hobby, cum s-ar părea la prima vedere. Operele lui Calvin sunt cumpărate de marile agenţii publicitare şi de oameni celebri.

14

Într-adevăr aceste lucrări te lasă fără cuvinte! Este absolut admirabil efortul şi voinţa pe care le investeşte artistul pentru crearea unor asemenea opere de artă. Cine nu şi-ar dori o astfel sculptură la el în casă?

Care dintre lucrări vă pare cea mai reuşită? Dar prietenilor dvs?

 

Sursa: Perfect-ask.com