Copila de 8 ani care și-a salvat sora de 4 ani cu prețul vieții sale. Îți răscolește inima…

Toată lumea știe despre cutremurul devastator ce a avut loc în 24 august în Italia.

Epicentrul cutremurului s-a manifestat în orășelul Pescara del Tronto, care este situat la o distanță de 150 km de Roma. Echipele de salvare au muncit non-stop pentru a scoate oamenii de sub ruine. Majoritatea au fost îngropați de vii în propriile case.

Una dintre victimele cutremurului trebuia să fie o fetiță de 4 ani, Giorgia Renaldo. Dar printr-o minune a rămas în viață.

S-a adeverit că această minune a fost însăși sora ei de 8 ani Giulia. Când acoperișul casei a început să se prăbușească, fata și-a îmbrățișat sora mai mică și s-au întins pe podea astfel încât să o acopere cu corpul său.

Giulia a murit din cauza traumelor grave cauzate de acoperișul prăbușit. Însă micuța Giorgia a rămas în viață.

 

În ceea ce privește copiii, deseori uităm, căci mulți dintre ei sunt capabili de fapte, de care nici maturii nu îndrăznesc. Giulia a devenit o eroină în Italia. Sute de oameni au venit cu flori la înmormântarea ei.

Unul dintre salvatori și anume cel care a scos fetele de sub dărâmături, i-a scris eroinei o scrisoare.  

Se spune în scrisoare:

„ Salut, micuț-o!

Eu am ajutat băieților să te scoată de sub dărâmături. Iartă-ne, am ajuns prea târziu, deja nu mai respirai. Iartă-ne, am făcut tot ce ne-a stat în puteri ca să te salvăm. Dar acum când m-am întors acasă, știu sigur că ne veghează un înger din ceruri. Giulia! Chiar dacă nu ne-am cunoscut niciodată, eu te iubesc.

Andrea”.

Oare această poveste nu ne demonstrează, că și copiii pot fi eroi? Distribuiți acest articol prietenilor, căci toți avem nevoie de speranțe.

.

Autor text: Perfect Media.

Add Comment