Câți oameni vedeți în această imagine? Dacă găsești mai mulți de 6 ești un geniu!

Exercițiile vizuale și iluziile optice reprezintă o modalitate excelentă pentru verificarea vederii și a capacităților de gândire critică. Acest tablou, creat de pictorul mexican Octavio Ocampo, vă va ține în suspans.

Tabloul se numește „Familia Generalului”. El a fost văzut de mii de utilizatori de Internet, însă doar 10% dintre ei au reușit să descopere toate chipurile ascunse pe el. Vă dăm o sugestie: sunt 9. Faceți parte din acei 10%? Aflați chiar acum!

1

De ce ne place atât de mult să rezolvăm exercițiile cu iluzii optice? Răspunsul este simplu: deoarece creierului nostru îi place să caute obiecte pierdute. Creierul nostru lucrează în mod continuu. Pe parcursul întregii zile el primește o cantitate uriașă de informații vizuale și auditive și este nevoit să le prelucreze și să le păstreze în colțurile întunecate ale subconștientului.

De ce creierul procedează astfel? Pur și simplu pentru ca să fie capabil să funcționeze în orice circumstanțe. Doar noi nu putem să ne gândim la siguranța noastră de fiecare dată când traversăm strada sau coborâm scările. Această sarcină este îndeplinită de organul nostru curios.

Această problemă este o iluzie excelentă pentru înșelarea creierului. Tabloul a fost desenat astfel încât ai impresia că vezi un apus de soare, dar, de fapt, pe el este reprezentat un chip uman. Și, în mod firesc, creierul nostru începe să lucreze intens ca să unească toate aceste obiecte.

Deseori oamenii cred că acest desen aparține celebrului pictor spaniol Salvador Dali. Dar, după cum am menționat mai sus, aceasta este creația lui Octavio Ocampo!

Pictorul mexican spune că tabloul a fost pictat în stil „metamorfic”. Ocampo are anume un asemenea stil: el ascunde în imagine câteva detalii minuscule.

Creațiile lui impresionante i-au adus faima mondială. Pictorul a participat chiar și la proiectul de creare a uimitorului portret al președintelui Jimmy Carter.

Ocampo a absolvit Școala de Pictură și Sculptură din San Francisco. El s-a născut în 1943 și a crescut într-o familie de designeri. În prezent Octavio are 73 de ani!

Pe lângă pictură, el s-a ocupat cu organizarea reprezentațiilor teatrale. Însă în 1976 a hotărât să se dedice în totalitate artei vizuale.

Lucrările lui pot fi văzute în galeriile din întreaga lume. Pe lângă portretul lui Jimmy Carter, Ocampo a pictat portretele lui John Lennon, Marilyn Monroe, Cher etc.

Astfel, să revenim la „Familia Generalului”. Câte chipuri ați găsit?

Numărul lor este 9. Patru dintre ele sunt în colțul superior stâng, unul — în colțul superior drept și patru oameni — în centru.

2

Dacă ați găsit 6 oameni, vă puteți considera un utilizator mediu de Internet. Iar dacă i-ați descoperit pe toți 9, sunteți un adevărat profesionist!

Dacă v-a plăcut articolul nostru, nu uitați să-l distribuiți prietenilor și apropiaților voștri!

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment