Articole Populare

Au tăiat acest obiect în două părți și l-au atașat de corpul unei fetițe de 3 ani. Incredibil, însă astfel ei i-au dăruit o nouă viață!

Qian Hongyan din China avea doar trei ani, când viața ei s-a schimbat în totalitate. Fetița a fost lovită de un camion, care a lăsat-o fără partea inferioară a corpului. „Am văzut totul. Stăteam în celălalt capăt al străzii și nu puteam face nimic, — povestește Jo Xuan-Ping, mama lui Qian. — Momentul, în care fetița mea dispare sub roțile camionului, m-a urmărit toată viața.”

Youtube/Brandee Floella

Qian a supraviețuit, însă medicii au fost nevoiți să-i amputeze picioarele. Protezele erau costisitoare, iar bieții părinți nu aveau bani ca să le cumpere. Din fericire, bunicul lui Qian și-a arătat creativitatea nemaipomenită. El a tăiat o minge de baschet în două jumătăți, și-a așezat în ea nepoata și i-a dat două mânere de lemn. Folosindu-le, micuța a început să se deplaseze de sine stătător!

Youtube/Brandee Floella

„Trezindu-mă, am simțit că picioarele mele sunt mai reci decât gheața, — își amintește Qian. — Am rugat-o pe mama să mă încalțe. Ea nu mi-a spus nimic, însă simțind lacrimile ei pe fața mea, am înțeles totul. Eu niciodată nu voi mai purta încălțăminte, șosete, fuste sau pantaloni… Acum eu merg cu ajutorul mingii!”

Youtube/Brandee Floella

Oamenii din sat o numeau Fetița-baschetbal. Datorită mass-mediei chineze și Internetului, istoria lui Qian a devenit cunoscută în întreaga lume. Și la 12 ani fetița a primit primele ei proteze, cumpărate din banii donați de compatrioții ei. După 9 ani ea avea iarăși picioare!

Youtube/Brandee Floella

Într-adevăr, fetița încă se deplasa cu dificultate. În schimb, ea a învățat să înoate minunat. Qian a început de la o vârstă fragedă să frecventeze secția sportivă pentru copiii invalizi. „Trebuia să depun mult mai mult efort decât ceilalți copii, — povestește Qian. Eu întotdeauna mă înecam, deoarece nu aveam picioare.” Însă Fetița-baschetbal refuza să se lase bătută. După doi ani de antrenamente extenuante ea a devenit câștigătoarea campionatului național de înot pentru copiii cu dizabilități. Aceasta era prima ei medalie de aur. În prezent Qian se antrenează mai mult de patru ore pe zi și visează să câștige odată Jocurile Paralimpice.

Youtube/Brandee Floella

Chiar și acum, când această frumoasă de 20 de ani are posibilitatea să-și cumpere proteze de calitate, mingea de baschet este mereu alături de ea. „Cu ajutorul ei este mult mai ușor să ies din bazin!” — spune ea zâmbind.

Youtube/Brandee Floella

Aceasta este istoria uimitoare a unei tinere sportive. Probabil Qian își va îndeplini în curând visul de a concura la Jocurile Paralimpice. Un exemplu minunat, care arată că dorința de a trăi și optimismul pot transforma chiar și cea mai îngrozitoare tragedie într-o poveste cu final fericit.

Dacă v-a emoționat această istorie, povestiți-le despre Qian prietenilor voștri.

.

Autor text: Perfect Media