Articole Populare

Atunci când a fost făcută această fotografie, nimeni nu știa că peste 38 de ani ea îi va schimba viața!

Uneori se întâmplă să ne revedem cu oameni pe care nu i-am văzut de zeci de ani și nu mai știam ce s-a făcut cu ei. Istoria Amandei Scarpinati seamănă mai tare a scenă din film, decât a realitate. Acum toți o cunosc ca o doamnă frumoasă și plină de viață în vârstă de 38 de ani. Însă puțini sunt cei care cunosc prin ce a trecut ea și ce surpriză avea să o aștepte în viitor…

În ianuarie 1977 mica Amanda avea doar trei luni de la naștere. Ea a suferit o arsură gravă și a fost dusă imediat la spitalul Olbany din New York. Acolo medicii au făcut tot posibilul ca să o salveze.

Între acești medici era o femeie, căreia Amanda îi datorează viața. Ea era o simplă soră medicală care avea grijă de micuță cât ea a stat în spital. Aceste fotografii sunt unicele amintiri din acea vreme.

Din cauza arsurilor suferite, fața Amandei a fost desfigurată puternic, iar copiii de vârsta ei râdeau de ea. Atunci când venea acasă cu ochii în lacrimi, ea lua aceste fotografii și le privea îndelung. Dragostea și gingășia cu care această tânără soră medicală o ținea în brațe îi dădea puteri să meargă mai departe și să nu atragă atenție copiilor răi. Pentru că trebuie să ai o inimă foarte mare, ca să porți atâta grijă și dragoste unui copil străin.

”Copiii de vârsta mea își băteau joc de mine, pentru că arsurile m-au desfigurat. Eu însă priveam ore în șir aceste fotografii și vorbeam imaginar cu această femeie, deși nu știam cine este” – afirmă Amanda.

Atunci când Amanda a împlinit 38 de ani, ea a decis să o găsească pe această femeie. Pentru aceasta, ea a folosit resursele internetului. După ce a publicat pe pagina sa de Facebook fotografiile vechi, ea a rugat doi prieteni să le distribuie, ca să aibă mai mult succes. Amanda pe scurt și-a spus istoria sa și a acestor fotografii și i-a rugat pe oameni să-i acorde ajutor ca să o găsească pe femeia din fotografie.

În scurt timp, căutările au dat rezultate. Un bărbat a recunoscut în fotografii fosta sa colegă. Pe ea o chema Suzy Berger.

Întâlnirea mult-așteptată între sora medicală și fosta ei pacientă a avut loc în același loc, în spitalul Olbany din New York. Ambele nu și-au putut stăpâni lacrimile atunci când s-au revăzut.

”Pe această pacientă mică o țin minte perfect” – a spus Suzy. ”Ea era deosebită, pentru că era foarte calmă și liniștită, nu ca ceilalți copii care au fost operați”.

Suzy și Amanda și-au împărtășit amintirile lor. Amanda i-a povestit lui Suzy cât de mult au ajutat-o în viață aceste fotografii. Ele au fost ca un colac de salvare: ”Nu vă puteți imagina cât de mult m-ați ajutat în viață, chiar dacă nu ați fost alături de mine” – i-a mărturisit în lacrimi Amanda.

Acum fața Amandei arată mult mai bine datorită operațiilor plastice. Însă ea niciodată nu va uita ce anume i-a dat putere în toți acești ani. Îi este recunoscătoare acelei surori medicale pentru bunătatea și compătimirea ei, care, cu părere de rău, nu o găsești la oricine. Dacă și tu ai fost impresionat de această istorie, atunci o poți distribui prietenilor.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa:  Facebook